Dolar 32,2678
%0.08
Euro 34,7798
%-0.06
Altın 2.451,340
%0.78
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak çatlağına 'Yıldırım' müdahalesi

Konak çatlağına 'Yıldırım' müdahalesi

Konak Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Konak’ta yeni içkili mekan alanlarının belirlenmesi ve alkol ruhsatlarına onay verilmesi konusunda AK Parti Konak meclis üyeleri arasında yaşanan tartışmaya AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım el koydu. Konak çatlağına 'Yıldırım' müdahalesi

  • Ege Postası
  • 06.09.2017 - 14:13

Halide DEMİR-Yağmur UYGUR/ EGEPOSTASI - Partisinin ‘red’ oyu verdiği karara ‘çekimser’ kalan, aynı zamanda Kordon İşadamları Derneği Başkanı da olan Ömür Şanlı’yı eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Sait Başdaş, durumu ilçe başkanı Temel Yıldırım’a ileteceğini açıkladı. 

Her iki tarafla ayrı ayrı görüştüğünü, ortada bir sorun olmadığını belirten AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, grup toplantılarına katılmadığı için de eleştirilen Ömür Şanlı’dan düzenli katılım sağlamasını  istedi.

BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARMAYA GEREK YOK

Egepostası’na açıklamalarda bulunan Temel Yıldırım, Şanlı hakkında grup kararına uymadığı gerekçesiyle herhangi bir işlem yapılmasının söz konusu olmadığını belirterek,

“Ömür Şanlı hakkında herhangi bir işlem yapılması  söz konusu değil. Bir bardak suda fırtına koparmaya gerek yok. Karşı tarafın beklediği bir şey. Daha uyumlu çalışacakları noktasında söz aldık. İstişare ve doyurucu bilgilendirmelerin grup toplantılarında yapılması, meclis toplantılarına hazır girilmesi noktasında uyarılarımızı yaptık” dedi.

HER İKİ TARAFLA DA GÖRÜŞTÜM

“Her iki tarafla da görüştüm dün akşamdan beri. Tarafları dinledim. Ömür kardeşimiz de Sait başkanımız da kendi pencerelerinden bakış açılarından olayı değerlendiriyorlar. Her ikisinin de haklılığı vardır. Bizim için esas olan parti çalışmalarına teşkilat çalışmalarına daha fazla katılım göstermeleri, grup toplantılarına mazeret olmaksızın devamlılıklarının sağlanması. Nihayetinde her iki taraf da vatandaşların düşünce ve beklentilerini ortaya koymuştur son olayda” diyen AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, mecliste partisinin meclis üyeleri arasında yaşanan tartışmanın doğal olduğunu söyledi.

İKİ GÖRÜŞE DE SAYGI DUYUYORUZ

Yıldırım, partisinin grup başkan vekili Mehmet Sait Başdaş ve Ömür Şanlı’nın farklı görüşleri savunmasının haklı ve demokrasinin gereği olduğunu vurgulayarak, iki tarafın görüşlerine de saygılı olduklarını belirtti.

ÇATLAK DA ÇİZİK DE OLMAZ

AK Partili başkan Yıldırım, “Ömür Şanlı arkadaşımız esnafın temsilcisi. Doğal olarak kendi çerçevesinden başlayarak esnafın lehine olacak şekilde kendini konumlandırıyor. Haklıdır. Görevi gereği haklıdır. Bir kısım arkadaşımız da vatandaşlardan, sade vatandaşlardan ‘İçkili mekanlar mahallelere sokak aralarına kadar içkili mekanlar yayılmasın, burada gürültü kirliliği oluyor’ şeklinde bir yaklaşımı önemsiyor. İki bakış açısı da sağlıklıdır. Burada bir çelişki veya karşıtlık yoktur. Demokrasinin güzelliği vardır. Farklı düşünceler olacaktır. Farklı kesimlerinin beklentileri de bu arkadaşlar tarafından yansıtılacaktır. İki görüşe de saygı duyuyoruz. Burada herhangi bir yaptırımın veya herhangi bir tarafın görüşünün dışlanmasını doğru bulmuyorum. Çatlak da çizik de olmaz. Elbette farklı görüşler olabilir görevleri de bunu gerektirir. Fitnecilere ekmek çıkmaz” şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA KONSANTRASYON VE CİDDİYET BEKLİYORUZ

Ömür Şanlı’nın kendisine mazeret bildirerek bazı grup toplantılarına katılmadığını aktaran AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım,  yaz döneminde gösterdikleri ‘esnekliği’ göstermeyecekleri mesajını da verdi:

“Bu arkadaşlarımız çalışma yöntemleriyle ilgili sorunlar yaşayabilirler. Nihayetinde burada yerel yönetimler başkanımızla ve grup başkanı olarak ben varım. Gerekli görüşmeleri yaparız. Performans düşüklüğü olabilir. Mazeretleri olabilir. Ancak toplantılara mazeretsiz katılım yoktur. Grup katılımlarına katılmayanlar mazeret belirtmiştir. Ömür arkadaşımız bu konuda hassastır. Daha fazla katılımı bekliyoruz elbette. 2019 seçimleri var önümüzde. Daha fazla teşkilatla iç içe olmalarını, grup toplantılarına  grup toplantılarına ve disiplinine uymalarını bekliyoruz. Yaz dönemi nedeniyle biraz esnek bırakmış olabilir. Ama artık daha fala konsantrasyon ve ciddiyet bekliyoruz. Biz de takip edeceğiz.”

ÖMÜR ŞANLI: YETKİLİ TEMEL BEY’DİR

Konuyla ilgili görüş almak istediğimiz Ömür Şanlı ise, “Bu konuda yetkili kişi aynı zamanda grup başkanımız da olan ilçe başkanımız Temel Yıldırım Bey’dir. Kendilerine gereken açıklamayı yaptık. Bilgiyi ondan almanız daha doğru olacak” demekle yetindi.

MECLİS TOPLANTISINDA NE OLDU'

Geçtiğimiz ay Cumhuriyet Halk Partisi'nin meclis kadrosunda Yalı Grubu olarak da bilinen meclis üyelerinin ret oyları nedeniyle yatırımcının önünü tıkayan alkol ruhsatlarına ilişkin izinler son meclis toplantısında masaya yatırıldı. Konak'ta ilçe genelinin yanı sıra, yeni kent merkezi olarak da bilinen gökdelenler bölgesindeki işletmelerin alacağı alkol ruhsatlarının önünü açan düzenleme meclis tarafından oyçokluğuyla onaylandı. Ancak, geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'in, CHP'li meclis üyeleriyle yaptığı toplantının ardından büyük ölçüde çözülen kriz bu sefer de AK Parti grubunda çatlağa yol açtı. Gökdelenler bölgesindeki yatırımların kaderini yakından ilgilendiren alkol ruhsatlarına AK Parti'den vize çıkmadı. AK Parti'nin grup olarak ret verdiği karara katılmayan Ömür Şanlı çekimser kalarak esnaftan ve yatırımcılardan yana tavır koydu.

Konak'ta ruhsat krizine nokta

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.