Dolar 32,2520
%0.03
Euro 34,7592
%-0.12
Altın 2.441,780
%0.38
Bist-100 10.269,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyakalı muhaliflere bir cevap da Ali Engin’den geldi

Karşıyakalı muhaliflere bir cevap da Ali Engin’den geldi

CHP’li bir grup muhalifin, Karşıyaka’daki delege seçimlerine Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve ilçe başkanı kuzeni Uğur Yıldırım’ın oy kullanacak olan parti üyelerine baskı yaptığı iddiasıyla Karşıyaka Belediyesi’nin  kadınlara yönelik şiddet ve sosyal yaşamlarının kısıtlanmasına tepki olarak hazırladığı ‘Sana ne’ başlıklı afişleri üzerinden eleştirmesine bir tepki de CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin’den geldi. 'Afiş' tartışmasına eski başkan da katıldı

  • Ege Postası
  • 06.09.2017 - 12:09

HALİDE DEMİR/ EGEPOSTASI- CHP’li bir grup muhalifin, Karşıyaka’daki delege seçimlerine Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve ilçe başkanı kuzeni Uğur Yıldırım’ın oy kullanacak olan parti üyelerine baskı yaptığı iddiasıyla Karşıyaka Belediyesi’nin  kadınlara yönelik şiddet ve sosyal yaşamlarının kısıtlanmasına tepki olarak hazırladığı ‘Sana ne’ başlıklı afişleri üzerinden eleştirmesine bir tepki de CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin’den geldi.

ALİ ENGİN: MAHREMİYETİMİZ OLMALI

CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin, muhalifleri sert bir dille eleştirerek, “Seçim yapmıyoruz sonuçta parti içi seçim bu. Bizim mahremiyetimiz olmalı. Her şeyi sosyal medyadan ve basınla mı yapacağı? Tabi ki mesaj da vereceğiz. Ama mahremiyeti olan konularda daha dikkatli olunmalı. Tabi ki başka arkadaşların da göreve talip olma hakkı var. Ama bunu daha ölçülü, partiye zarar vermeyecek şekilde yapmalarında fayda var” uyarısında bulundu.

Erdoğan, Karşıyaka Belediyesi'nin o afişlerine çattı

GÖREV YAPMIŞ OLANLARIN DAHA HASSAS OLMASI LAZIM

İsim vermeden Karşıyakalı muhaliflerin başında gelen Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cihan Türsen’i eleştiren il eski başkanı Engin, afişli açıklamaları ‘talihsiz’ bulduğunu söyledi:

“Bizim özellikle görev yapmış olanların hassas olması lazım. Sorumluluğumuz büyük. Belediye başkanlığı yaptı bazı arkadaşlar. Daha fazla sorumluluğumuz var. Gerektiğinde toparlayıcı, birleştirici olmalıyız. Yarış ya da rekabet yapacaksak da daha kurallı olmak zorundayız. Ben o açıklamayı talihsiz buluyorum. Basına yansıtılış şekliyle de, AKP’nin yumuşak karnı kadınlar afişini zayıflatan bir şey.”

AFİŞLERİ ALET ETMEK HİÇ UYGUN OLMADI

Engin, kadınlara yönelik baskı ve şiddeti eleştiren, Türkiye gündemine oturan, Cumhurbaşkanının da tepki gösterdiği ‘Sana ne’ başlıklı afişlerin parti içi delege seçimlerinde kullanılmasını da yerinde bulmadığını kaydederek, “Bu ulusal çapta yankı yapmış bir konuyu, AKP’nin en yumuşak karnı. Kadına şiddet, eve kapatılması, sosyal alan dışına itilmesi, alanın daralması gibi. Bunu parti içi şeye alet etmek hiç uygun olmadı. Başka şekilde izah edilebilirdi. Parti içinde konuşulması gerekiyor. Diğer partilerde delege seçimleri ve kongreler taşınmıyor bu kadar. Doğrusu da budur” diye konuştu.

BENİM KARDEŞİM DE İLÇE BAŞKANIYDI AMA... 

İl başkanlığı döneminde kendi kardeşinin ilçe başkanlığı yaptığını, bunun siyaseten yanlış olmadığını belirten eski başkan Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın kuzeni Uğur Yıldırım’ın ilçe başkanı olmasının eleştirilmesinin de siyaseten haksız olduğunu savundu:

“Benim kardeşim de ilçe başkanlığı yaptı. Ben il başkanlığı yaptım. Benim kardeşim olduğu için ilçe başkanı olmadı. Veya benim babam da ilçe başkanlığı yapmıştı. Babam ilçe başkanlığı yaptığı için ben il başkanı olmadım. Zaman zaman böyle şeyler olabilir. Bunu siyasete alet etmek haksızlık.”

DİSİPLİN SON ÇARE

Bu tip eleştirilerin disipline taşınmasına şimdilik gerek olmadığını ancak muhaliflerin siyaseten uyarılması gerektiğini de vurgulayan CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin, “İl başkanlığım döneminde de bana karşı yapılan ağır eleştiri ve hakaretleri bile taşımadım. Ama siyaseten uyarmak lazım. Yetkililerin bu konularla ilgili partiye uyarı vermesi lazım. Parti il ve ilçe başkanının, genel merkezin herkesin kafasına göre konuşamayacağı bir ortam yaratması lazım. Disiplin en son çare” dedi.

YILDIRIM TEKRAR GÖREV YAPMALI AMA... 

Engin, Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım’ın görevini başarıyla yürüttüğünü ancak tekrar aday olabileceğini ancak başka isimlerin de böyle bir hakkı olduğunu dile getirerek, açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı:

“Karşıyaka’da görevini iyi yapan bir ilçe başkanımız var. Uzlaşmayla, barış içinde kongre süreci geçirelim. Tabi ki başka arkadaşların da göreve talip olma hakkı var. Ama bunu daha ölçülü, partiye zarar vermeyecek şekilde yapmalarında fayda var. Benim görüşüm Uğur Yıldırım’ın –görevini başarıyla yapıyor- kendisi de istiyorsa tekrar bu görevi yapması. Ama bu şey anlamına gelmiyor. Başka arkadaşlar da aday olabilir. Onların iradelerini, hizmet yapma arzularını engellememek lazım. Bu da parti içinde yarış ve rekabet ile olacak. Ama bu yarış ve rekabeti sosyal medyada , her zaman yaptıkları gibi belediye başkanına saldırarak yapmak doğru değil.”

Muhaliflerden 'Sana ne' göndermesi

Akpınar’dan muhaliflere afiş yanıtı 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.