Dolar 32,2026
%0
Euro 35,0335
%0.08
Altın 2.511,800
%0.44
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muhaliflerden 'Sana ne' göndermesi

Muhaliflerden 'Sana ne' göndermesi

CHP’de delege seçimleri öncesi kıyasıya mücadele yaşanırken, Karşıyaka’da önderliğini Belediye Eski Başkanı Cihan Türsen’in yaptığı CHP Karşıyaka DEMOKRASİ DAYANIŞMASI, seçime müdahale edip baskı yaptığını öne sürdüğü Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a ‘Kendi sözleri’yle tepki gösterdi. Dayanışma grubu, belediyenin iki yıl önce kadınlar için hazırladığı “Sana ne” afişlerini delege seçimlerine uyarlayıp müdahale ve baskıları protesto etti. Karşıyaka'da delege savaşları kızıştı

  • Ege Postası
  • 05.09.2017 - 13:16

EGEPOSTASI – Karşıyaka’da muhalif CHP’liler, delege seçimleri öncesi üyeler üzerinde baskı kurmakla suçladığı ‘Belediye Başkanı ve kuzeni ilçe başkanı’na karşı “Sana ne” afişleriyle bayrak açtı. CHP Karşıyaka Demokrasi Dayanışması oluşumuna önderlik eden eski belediye başkanlarından Cihan Türsen, baskıların “Abdülhamit istibdat dönemini” aratmadığını söylerken, belediye araç,  gereçleri ve olanaklarıyla özellikle belediye çalışanları ve iş beklentisinde olanlar üzerindeki baskının, artık sindirme ve yok sayma noktasına geldiğini belirtti.  

Belediyenin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 2016’da hazırlatıp kentin her yanına astığı “Börek de açmam, dekolte de giyerim / Sana ne” afişlerini, delege seçimlerine uyarladı. “Delege seçerim/seçilirim… Oyumu istediğim gibi kullanırım sana ne” sloganlı afişler hazırlanıp sosyal medyada paylaşılarak, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve kuzeni İlçe Başkanı Uğur Yıldırım sert dille eleştirildi. İnternet ortamında kullanılan afişler heyecanla beklenen delege seçimleri öncesi gözleri CHP Karşıyaka DEMOKRASİ DAYANIŞMASI grubuna çevirdi.

DEMOKRASİ BAŞTAN SAKATLANIYOR

Grubun önderliğini yapan belediye eski başkanlarından Cihan Türsen, sadece bu dönem değil, CHP’de son 15 yılda belediye başkanlarının partiyi dizayn etme, yönetme çabalarının, üyeler üzerinde büyük bir baskı yarattığını vurguladı. Karşıyaka’da da partinin siyasi etiğine hiç uymayan bir uygulama olduğunu belirten Türsen, “İstediği kadar değerleri olsun, bir belediye başkanının kuzeninin ilçe başkanı olmasını anlamak mümkün değil. Aslında anlıyoruz. Amaç iyi niyetli değil. Özellikle belediyelerin çalışanları veya belediyeden iş beklentisinde olanların üzerinde belediye araç gereçleri ve olanakları dahil kurulan baskı artık bir sindirme, yok sayma noktasına geldi. Bu nedenle delege seçimlerinde partili üyeler özgürce tercihlerini ortaya koyamıyor. Böylece demokrasi baştan sakat bir şekilde uygulanıyor ve ilçe il yönetimlerine genel merkeze kadar yansıyan bir anti demokratik demokrasi oyunu gibi oynanıyor. Bu delege seçimleri partinin demokratikleşmesi açısından en önemli fırsat. Delege seçimleri sonucu kadar sürecinde de bu ilkelerin tartışılması gerekli” dedi.

ABDÜLHAMİT İSTİBDATI

Türsen, afişleri sosyal medyada paylaştıklarını belirterek, “İnternet ortamında kayıtlı bütün üyelere gönderiyoruz,. Üyeler üzerinde olağanüstü baskı var. Abdülhamit istipdatı gibi. Ancak bunun CHP’de akıllara bile gelmesine izin vermeyiz” diye konuştu.

NEDEN SANA NE AFİŞİ

Özellikle belediye çalışanları ve aileleri üzerinde yoğun bir baskı olduğunu anlatan Türsen, “Delege olmaları veya karşı listelerde yer almamaları için baskı uygulanıyor. İlçe başkanı aleni olarak ‘Mahallelerde listeleri tek başıma ben yapacağım’ diyor. Bunu da ‘Mahallede sorun çıkmasın’ adı altında yapıyor. Yandaş bir delegasyon oluşturmayı alenen söylüyor. Listeleri de yaptılar. Hatta kongre için imza toplamaya kadar senaryolar var ve biz buna tahammül edemiyoruz” dedi.

Farklı tercihlerde olanları demokrasi dayanışmasında birleştirdiklerini ve oluşumun büyük ilgi gördüğünü anlatan Cihan Türsen, “Delege seçerim/seçilirim… oyumu istediğim gibi kullanırım sana ne” sloganlı afişler için de “Belediye 2016’da kadınlar için sana ne afişleri hazırlatmıştı. Bu kampanyadaki en önemli sloganı belediye kendisi yaratmıştı. Biz şimdi onların sözleriyle kendilerine gerekli mesajları veriyoruz” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.