Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP'den Kocaer işçisine destek

HDP'den Kocaer işçisine destek

HDP İzmir Milletvekili Adayı Cemal Bıçak, arkadaşlarının işten atılması üzerine 12 gündür direnişte olan Kocaer Haddecilik Fabrikası işçilerini ziyaret ederek destek verdi.

  • Ege Postası
  • 17.10.2015 - 09:25
HDP Menemen, Foça ve Aliağa ilçe örgütü yöneticileriyle birlikte işçileri ziyaret eden HDP İzmir Milletvekili Adayı Cemal Bıçak,  direnişteki işçilerin sorunlarını dinledi ve seslerini duyurma sözü verdi.
Direnişlerini sürdürdükleri fabrika bahçesine “Arkadaşım yoksa, üretim de yok” yazılı pankartı asarak seslerini duyurmaya çalışan işçilerden Birol Kurtoğlu, “İşverene ve temsilcilerine hakaret, üretim malzemelerine zarar, yasa dışı üretimi” durdurma gerekçesiyle 46 işçinin işten çıkarıldığına dikkat çekti ve aslında işverenin işyerinde sendika istemediği için işçilerin işlerine son verdiğini savundu ve direnişlerinin zaferle sonuçlanması için emek güçlerinin desteğini beklediklerini söyledi. HDP İzmir Milletvekili adayı Cemal Bıçak da direnişteki işçilerin yanında olduklarını belirtti ve işten atılan işçilerin geri alınması için her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi.  
KOCAER’DE NE OLDU'
İzmir Aliağa’da üretim yapan Kocaer Haddecilik, Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasında sayılıyor. 2015’in Ağustos ayında işverenin çay saatlerini kısıtlamak istemesi üzerine 2 saatlik iş bırakma eylemi yapılması sonucu fabrikada bir işçi işten çıkarıldı. Ancak işçilerin işi tamamen durdurması üzerine işten çıkarılan işçi geri alındı ama bakım gerekçesiyle işçiler ücretli izne çıkarıldı. 5 Ekim’de işbaşı yapan işçiler 4 işçinin daha işten çıkarıldığını gördüler ve direnişe başladılar. Fabrika içinde başlayan direniş, işçilerin jandarma zoruyla çıkarıldıkları fabrika bahçesinde devam ediyor. 600’den fazla işçinin çalıştığı fabrikada şu anda 46 kişi işten çıkarılmış durumda.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.