Dolar 32,2005
%0
Euro 35,0008
%-0.02
Altın 2.515,030
%0.57
Bist-100 10.716,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Halk istedi, Kocaoğlu'nun adı kültür merkezine verildi

Halk istedi, Kocaoğlu'nun adı kültür merkezine verildi

Güzelbahçe Belediye Meclisi, Güzelbahçeli vatandaşların talebi üzerine yapımı kısa süre içinde tamamlanacak olan Güzelbahçe Kültür Merkezi'ne “Aziz Kocaoğlu Kültür Merkezi” ismini verdi. Merkez önümüzdeki ay içerisinde hizmete girecek.

  • Ege Postası
  • 08.08.2014 - 11:47
İZMİR-Güzelbahçe'de bir rüya gerçek oldu. İlçenin yıllardır eksikliğini duyduğu kültür merkezi, 11 aydır devam eden çalışmalar sonunda tamamlanıyor. İnşaat maliyetinin yüzde 85'i İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Güzelbahçe Kültür Merkezi'nin ihalesi 13 Haziran 2013'tarihinde yapıldı, temeli ise 21 Ağustos 2013 tarihinde atıldı. Yaklaşık 10 milyon liraya mal edilen kültür merkezine, Güzelbahçeli vatandaşların yoğun isteği üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun isminin verilmesi Başkan Mustafa İnce'nin önergesiyle belediye meclis gündemine getirildi. Güzelbahçe Belediye Meclis üyeleri, iktidarıyla, muhalefetiyle oybirliğiyle karar aldı ve merkeze “Güzelbahçe Belediyesi Aziz Kocaoğlu Kültür Merkezi” adını verdi.

Ayrıca merkez içerisinde yer alan tiyatro salonuna “Tuncel Kurtiz Kardeş Tiyatro Sahnesi”, merkezin 1. katında yer alan meydana ise “Özgürlük ve Demokrasi Meydanı” adı verildi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Güzelbahçe'ye büyük hizmetleri bulunduğunu ve en büyük hizmetin ise Güzelbahçelilerin yıllardır gerçekleşmesini beklediği bir rüya olan kültür merkezine kavuşturduğunu belirterek şunları söyledi:

“Güzelbahçe, yıllar sonra ilk kez kapalı tiyatro ve düğün salonlarının, yer aldığı muhteşem bir kültür merkezine kavuştu. Bu hizmetin hayata geçmesinde en büyük katkı ve destek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'ndan geldi. O olmasaydı, bu merkez yapılamazdı. Bunun bilincinde olan Güzelbahçe halkı ve meclis üyelerimiz merkeze sevgili başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun isminin verilmesini istedi. Aziz Başkanın bilgisi dışında aldığımız bu kararla ona sürpriz yapmak istedik, hem de halkımızın isteğini yerine getirmiş olduk.”

Başkan İnce, kültür merkezinin önümüzdeki eylül ayında hizmete gereceğini açıkladı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.