Dolar 32,3708
%-0.34
Euro 34,7075
%-0.28
Altın 2.390,500
%-1.33
Bist-100 10.169,00
%1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşçinin uyarı eylemine  Büyükşehir'den sert kontra!

İşçinin uyarı eylemine Büyükşehir'den sert kontra!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyelerinin işten çıkartılanlara destek olmak amacıyla yarın yapacağı yarım gün iş bırakma eylemine ilişkin, "Ulaşım hizmetinde aksaklığa neden olan personel hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır." açıklamasında bulunuldu.  İşçinin 'uyarı' eylemine Büyükşehir'den sert kontra!

  • Ege Postası
  • 02.08.2017 - 19:58

İZMİR - DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'nın, yarın 06.00 ile 08.00 saatleri arasında ESHOT otobüslerinde 'kontak kapatma eylemi' yapılacağı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin diğer birimlerinde de yarım gün işi bırakaılacağını açıklamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı. Ulaşıma aksamaya neden olan personel hakkında yasal işlem yapılacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

İzmir'de yarın yarım gün hayat duracak

 

"Bu kararla ilgili olarak sendika tarafından belediyemize ya da bağlı kurum-kuruluşlarına herhangi bir tebligat yapılmasa da, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu gelişmenin kamuoyuyla paylaşılmasında yarar görülmüştür. Bu tür eylemler, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu uyarınca 'kanunsuz grev' olarak değerlendirilmektedir. Yarın işinin başında bulunmayarak vatandaşlarımıza sunduğumuz ulaşım hizmetinde aksaklığa neden olan personel hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Öte yandan belediyemiz, 'kontak kapatma' eyleminden kaynaklı muhtemel olumsuzlukları minimum düzeye indirmek amacıyla gerekli hazırlıkları yapmıştır. Alınan önlemler kapsamında, raylı sistemlerde oluşabilecek yoğunluk göz önünde bulundurularak İZBAN, İzmir Metro ve tramvay seferleri artırılacaktır. İZBAN'da ara trenlerle kapasite desteklenecek, metroda ise 5'li setlerle 3.5 dakika sefer sıklığı uygulanacaktır. Böylece 18 yıldır hizmet veren İzmir metrosunda sefer sıklığı açısından en yüksek kapasiteye ulaşılması planlanmaktadır. Karşıyaka tramvayında da 7.5 dakika arayla sefer yapılması, Ataşehir durağının devreye alınması, ayrıca tramvayın İZBAN Mavişehir İstasyonu'na bağlanması, alınacak önlemler arasındadır. Bu kapsamda tramvayın son durağı ile Mavişehir İstasyonu arasında ring otobüsü çalıştırılması da sağlanacaktır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.