Dolar 32,2019
%0
Euro 35,0742
%0.19
Altın 2.527,500
%1.07
Bist-100 10.644,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de FETÖ operasyonu: 24 gözaltı

İzmir'de FETÖ operasyonu: 24 gözaltı

İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik yapılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 30 kişiden 24'ü gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Fethullah Gülen'in öğrencilerinden olduğu ve sohbet hocalığı yaptığı belirtilen Alaattin Kırkan'ın da bulunduğu belirtildi. Gülen'in öğrencisi İzmir'de gözaltına alındı

  • Ege Postası
  • 25.11.2016 - 10:14

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ'nün İzmir yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan 30 şüpheliye yönelik bu sabah operasyon yaptı. Haklarında gözaltı kararı verilen kişilere ait 30 adrese eş zamanlı baskın düzenleyen polis ekipleri, 24 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların bir kısmının silahlı özel güvenlik görevlisi olduğu, örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları, bir kısmının ise terör örgütünün lideri Fethullah Gülen'in talimatıyla örgüte finansal destek sağlayan Bank Asya'ya para aktardıkları belirtildi. 

Fethullah Gülen'in öğrencilerinden olduğu ve sohbet hocalığı yaptığı belirtilen Alaattin Kırkan'ın da gözaltına alınanlar arasında yer aldığı belirtildi. Diğer 6 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini bildirildi.

GÜLEN CEHENNEME GİRSE PEŞİNDEN GİDERİM

Yakalananlar arasında bir isim dikkat çekti. Fetullah Gülen’in İzmir’deki ilk öğrencilerinden olduğu tespit edilen Alaattin Kırkan’ın uzun yıllardır sohbet hocalığı ve öğretmenlik yaptığı belirtildi. Alaattin Kırkan’ın Gülen ile tanışması ve sohbet toplantılarını anlattığı bir video da ortaya çıktı. Uzun yıllar Gülen’in yanında kalan ağabeyleri ekrana getiren “Geçmişten İzler” adlı filmde Kırkan, dikkat çeken anlatımlar yapıyor. Videoda, Kırkan’ın anlatımlarının da Fetullah Gülen’inin peygamberleştirmesi üzerine olduğu “Eğer bir gün hoca efendi cehenneme girse onunla beraber cehenneme girmeye razıyım. O bizi ateşten kurtarmak için adeta görevlendirilmiş. Yalnız ülkemiz değil bütün insanlık için çalışan insanlardır ” dediği ve bunun da deliller arasında olduğu öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.