Dolar 32,4159
%0.11
Euro 34,5819
%-0.02
Altın 2.385,470
%0.22
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de şehitlere vefa

İzmir'de şehitlere vefa

15 Temmuz Şehitleri Anma Programları çerçevesinde İzmir Kadifekale’deki Hava Şehitliği ziyaret edildi, dualar okundu. 15 Temmuz anma programı başladı

  • Ege Postası
  • 11.07.2017 - 16:39

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı anma programında çok sayıda kişi katıldı.

Şehit yakınları da şehitlerin mezarı başında dua okudu. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından,  program çıkışında konuşan Hamza Dağ ve Bülent Delican, 15 Temmuz’daki direniş ruhunu gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını amaçladı. Programların bir hafta süreceğini belirten Delican, direniş ruhuna sahip çıkacaklarını belirtti. Anma etkinlikleri İzmir genelindeki tüm camilerde okutulan mevlit programıyla devam etti.

'ETKİNLİKLER ÖRNEK OLACAK'
Program çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Genel Merkez olarak anma etkinliklerinin bir hafta olarak planlandığını belirtti. Gelecek yıllar için emsal oluşturacak bir dizi anma programı ayarladıklarını söyleyen Dağ, şunları söyledi:

“Bu hafta 15 Temmuz’u anıyoruz. 15 Temmuz’da geçtiğimiz sene, insanlık tarihinin gördüğü en alçakça işgal girişimiyle Türkiye karşı karşıya kaldı. 15 Temmuz’u bu anlamda hem anmak hem de sonraki nesillere 15 ve 16 Temmuz hususunu ilerletmek durumundayız. Özellikle ön planda tutulması gereken hususlar var; Devletin içine yapılanmış bir örgütün devletin silahını, uçaklarını, helikopterlerini kullanarak işgal girişimini nasıl yapabileceğini gördük. Bu anlamda tarih ders alınırsa tekerrür etmez düşüncesiyle yola çıkarak bir daha böyle bir hususun ülkemizde yaşanmaması için 15 Temmuz’u sürekli olarak zihinde tutmak ve düşünmek zorundayız. 15 Temmuz’un yanı sıra bir de 16 Temmuz var. 16 Temmuz bir dirilişin günüydü. 16 Temmuz’un ilk saatlerinde halkımız sokağa dökülmek suretiyle, Cumhurbaşkanımızın liderliği, sayın Başbakanımızın süreci serin kanlı bir şekilde yönetmesiyle TBMM üyeleri ve milletimiz darbe ve işgal girişimini savurmuş oldu. Bu anlamda 16 Temmuz da yeniden diriliş noktasında önemli bir gündür diye düşünüyorum. 16 Temmuz’da bu milletin bayrak, ezan, vatan, millet, devlet, toprak denildiğinde nasıl şahlandığını, uçağın tankın önüne nasıl yattığını, uçağa gerektiğinde elindeki levyeyi fırlatarak bu ülkeyi korumak noktasında hamle içinde olduğunu ve vücutlarını siper ettiğini bütün dünya görmüş oldu. Bu açıdan 15 Temmuz ve 16 Temmuz önemli. İlk yılını anıyoruz. İlk yılında yapacağımız etkinlikler bundan sonraki yıllarda da örnek ve emsal teşkil edecek. 15 Temmuz anma etkinlikleri bu anlamda genel merkezimizde bir hafta olarak planlandı."

'ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ'
Dağ’dan sonra konuşan İl Başkanı Bülent Delican ise 15 Temmuz ile ilgili düşüncelerini dile getirerek, “Geçen sene 15 Temmuz’da bu ülke hiç hak etmediği şekilde bir işgal kalkışmasına sahne oldu. Halkımızın feraseti ve duruşu sayesinde çelik göğsünü milletimiz gererek buna engel oldu. Tabi bunun gelecek nesillere doğru aktarılması lazım. Yaşananların gelecek nesillerde de çok iyi bilinmesi lazım. O yüzden 15 Temmuz etkinlikleri düzenleniyor. Yani 15 Temmuz bir kutlama değil bir anmadır. O gün bize yaşatılanların bir daha yaşanmaması için bu bilincin oluşturulması maksadında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu sene çeşitli panellerle, çeşitli toplantılarla katılıyoruz. Valiliğin düzenlemiş olduğu ve bizlerin düzenlediği etkinlikler var. 27 gün boyunca tutulan nöbetleri içeren kitapçıkları halkımıza dağıtacağız. 15 Temmuz bilincinin gerçekten de toplumda derin bir şekilde yer etmesi aslında hepimiz için son derece önemli. Cumhurbaşkanımız o gece eğer milleti sokağa davet etmeseydi, belki de bugün Suriye’den daha beter bir parçalanmışlığa ve girdaba sürükleyeceklerdi. Dünya lideri olmak kolay değil. Ülkemizde birçok siyasi liderlik yaptı fakat Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir dünya lideri olarak 15 Temmuz’da o kararlılığı gösterdi. Milletimizi de büyük felaketten kurtaran ilk işaret fişeğini yakmış oldu. Biz buna sıkı sıkı sahip çıkacağız. Bütün teşkilatlarımızla faaliyetler yapacağız. Bu ruha sahip çıkacağız. 15 Temmuz hem Çanakkale’de hem de Kurtuluş Savaşı’nda tezahür eden milletin hücrelerine yerleşmiş, vatan, bağımsızlık ve özgürlüğün tekrar ortaya çıktığı bir gündür. Bugün de olsa milletimiz gözünü kırpmadan o ateşin vatanı ve namusu için üstüne atlayacaktır. Bir kez daha 249 şehidimizi saygıyla anıyoruz" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.