Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den o yürüyüşe destek

İzmir'den o yürüyüşe destek

KESK İzmir Şubeler Platformu, KESK'in “İşimi Ekmeğimi Geri İstiyorum" adlı kamudan ihraç edilen KESK üyeleriyle birlikte İstanbul'dan Ankara'ya düzenlenen yürüyüşe destek verdi.

  • Ege Postası
  • 21.12.2016 - 15:24

İzmir'de eski Sümerbank binası önünde toplanan KESK Şubeler Platformu'nun açıklamasına DİSK, TMMOB da destek verdi. Açıklama öncesi “İhraçlarınıza, açığa almalarınıza, sürgün ve cezalarınıza teslim olmayacağız KESK İzmir Şubeler Platformu" yazılı pankart açıldı. KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Akkan yaptığı basın açıklamasında “ KESK üyelerinin darbe girişimi bahane edilerek kamunun tasfiye politikalarına hız verilmesini kabul etmiyoruz diyerek yürüyor. Haklar OHAL ve KHK'lerden önce gelir diyerek yürüyor. Açığa almalarınıza, sürgün ve cezalarınıza teslim olmayacağız diyerek yürüyor. Özgür basın susturulamaz diyerek yürüyor" dedi. KESK üyelerinin “Baskılar bizi yıldıramaz", “OHAL kaldırılsın" sloganları attı. Akkan, yürüyüşün aynı zamanda savaşa karşı barışı haykırmak, insanca yaşam güvenceli iş güvenli gelecek için yürüdüğünü söyledi.

KESK'in bu yürüyüşünün AKP karanlığına karşı bir yürüyüş olduğunu belirten Akkan “ Bu yürüyüşü emekten, barıştan, özgürlükten yana olanların desteğiyle büyütmek önemlidir. Bu yürüyüşü KESK'in yürüyüşü olmaktan çıkarıp, AKP karşıtı olanların AKP karanlığına karşı aydınlık bir Türkiye yürüyüşüne dönüştürmek için tüm ötekileri yürüyüşe katkı sunmaya çağırıyoruz. AKP'nin faşizmine tek adam diktatörlüğüne dur diyenleri yürüyüşe destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

İzmir'de iş bırakma eylemine katılan öğretmenlere ceza

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.