Dolar 32,2169
%-0.08
Euro 34,7096
%-0.26
Altın 2.452,880
%0.84
Bist-100 10.335,00
%0.65

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ: İçki içen zat AK Parti'den geçmiş

Karabağ: İçki içen zat AK Parti'den geçmiş

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ 10 Eylül'de başlayacak delege seçimleri sürecini değerlendirdi.  Adalet Kurultayı'nda Çanakkale'de bir partilinin içki içtiğinin gündeme geldiğini, araştırmada o kişinin 1 ay önce AK Parti'den kayıt sildirip CHP'ye geçtiğinin tespit edildiğini söyleyen Başkan Karabağ "Üyelerin revize edilmesi lazım. Yeniden seminerlerle desteklenen inanmış partili, gerçek partilileri almak lazım. Nitelikli üye sayısı önemli. Çanakkale’de içen zatın AK Parti’den gelmiş bir zat olduğu ifade ediliyor. Bu kişi internetten üye olduğu iddia ediliyor. Sokaktan her geçen üye olmamalı, kabul edilmemeli" dedi. CHP'li Başkan'dan flaş açıklama

  • Ege Postası
  • 08.09.2017 - 15:17

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI - Parti içi yarışın Pazar günü başlayacağı CHP'de gündemi değerlendiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ  nitelikli üye konusunun önemine dikkat çekti. Başkan Karabağ, "Bu sistemin revize edilmesi lazım. Delege sistemine karşı çok üye sayısı nitelikli olduğu Avrupa örneğinde olduğu gibi partinin yeniden örgütlenmesi gerekiyor. Kolay üye olunmamalı, eğitimli ve inançlı üyeler olmalı. Partiye inanmayanlar üye olmamalı. Partisini büyütecek kafa yapısı olmalı. Parti yöntemleri yeniden denenmeli dünyada uygulanan çağdaş yöntemler neyse onu uygulamalı. Şu andaki delege sistemi uygun değil" diye konuştu.

"DELEGELİĞİ KOZ KULLANIYORLAR"

Delegeliğin koz olarak kullanıldığını bu konuda da yanlış uygulamalar olduğunu ifade eden Başkan Karabağ "İnsanlar belediyelerin olduğu yerlerde delegeliği belediyeye karşı bir koz olarak, işini yaptırma, çocuğunu işe aldırma, belediyeden işlerini kolaylaştırma olarak düşünüyorlar. İktidara yönelik yalnız yerel iktidarda değil genel iktidarda da bu böyle. Bizde daha etkili bu yöntem. Bizde biat kültürü olmadığı için, bizde demokratik tavırlar daha gelişmiş olduğu için millet parti içi yarışlara daha fazla katılıyor. Ama CHP'nin açmazı milletvekili çıkaramadığı yerler var. Yüzde iki üçlük oyların bulunduğu yer var. Bırakın üyeyi seçmenin bile sayılı olduğu yerler var. Bence CHP’nin bu iç yarışları fazla abartmadan Anadolu’daki gücünü arttırması ve yayması gerekiyor. Bunun için de birlikte yol yürüyeceği memur sendikalarının işçi sendikalarının demokratik kitle örgütlerini odaları esnaf birliklerini bir an önce  tespit edip onlarla demokrasi mücadelesini yoğunlaştırması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"2019 ODAKLI ÇALIŞILMALI"

CHP'nin parti içi yarıştan ziyade genel seçimlere odaklı çalışması gerekliliğini de vurgulayan Başkan Karabağ "2019'da normal koşullarda seçim olmayacağı ortada. Normal koşullarda seçim yapmayı zorlayacak demokratik tedbirlerin etkinleştirilmesi lazım. Esas mesele bu. Delege meselesi değil. Parti içi yarışlara bakmıyor vatandaş. Kim delege olmuş, kim ilçe başkanı olmuşa bakmıyor. Vatandaş aş ve iş derdinde. Vatandaş hatta bizim ülkemizde belediye başkanı, milletvekili ön seçimle mi başka yöntemle mi belirleniyor bununla bile ilgilenmiyor. Partiye ve söylemlerine bakıyor. Biz bu işleri abartmamalıyız dolayısıyla" dedi.

" ZAMANI DOĞRU DEĞİL"

Kongrelerin başlama zamanını doğru bulmadığını da söyleyen Başkan Karabağ dışa dönük mücadelede birlik mesajı verdi. Karabağ  "Yani tam bu safhada kongrelerin başlaması doğru değil. Keşke bir yıl ertelenebilseydi. Dışa dönük mücadelede birliktelik sağlanmıştı. Bizim partide özellikle parti kültürünü almamış ve gerçek parti inancı taşımayan üyeler olduğu için yani parti içinde partili olmayan üyeler var. Bu üyeler kaybettikleri zaman karşı partilerin çalışmalarına katılıyor. Esas sıkıntı bu. Kol kırılır yen içinde kalsın diyen inançlı partililerin dışında üye olmuş, partililik ruhu taşımayan unsurlar var CHP’de. Bunlar sorun çıkartıyor" diyerek konunun çözümü için üyelerin yeniden revize edilmesi gerektiğine işaret etti. Başkan Karabağ "Üyelerin yeniden revize edilmesi lazım. Yeniden seminerlerle desteklenen inanmış partili, gerçek partilileri almak lazım. Bizim partinin üye sayısı değil, nitelikli üye sayısı önemli. Biz sosyal demokrat partiyiz. Geçen gün Çanakkale’de içen zatın AK Parti’den gelmiş bir zat olduğu ortaya çıktı. Bu kişi internetten üye olduğu iddia ediliyor. Ne zaman üye olduğunu ilçeye soruyorsun o da bilmiyor. Sokaktan her geçen üye olmamalı, kabul edilmemeli" ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİDEN ADAYIM DİYEN BU Şİ BİLMİYOR DEMEKTİR"

Başkan Karabağ parti içi yarışın tek adaylı bir il kongresiyle sonuçlanması gerektiğinin altını çizerek şöyle devam etti :

"Parti içi yarış tek adaylı il kongresiyle sonuçlanmalı. İlçelerde yarış olabilir ama il kongresi daha derli toplu olmalı.  İlçe kongreleri bitmeden il kongresini tartışmak apolitik bir davranış. Şimdiden adayım diyen kişi bu işi bilmiyor demektir. Geçen kongreleri izledik. Son bir haftada adaylar çıktı."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.