Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da gergin meclis: Akpınar'dan Mertoğlu'na konuşma yasağı

Karşıyaka'da gergin meclis: Akpınar'dan Mertoğlu'na konuşma yasağı

Karşıyaka Belediye Meclisi Ekim ayı oturumu gergin geçti. Meclise ‘Lozan’ tartışması damga vurdu. ‘Tarih bilgisi’ üzerinden çıkan atışmada Başkan Akpınar, AK Partili Mertoğlu’na “Bundan sonra yerel seçime kadar sana söz vermiyorum. Haddini bileceksin” dedi. Başkan Akpınar'dan o başkana konuşma yasağı

  • Ege Postası
  • 03.10.2016 - 20:36

Karşıyaka Belediye Meclisi Ekim ayı olağan ilk toplantısı Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde gerçekleştirildi. Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, gündemi değerlendirdi.

BAŞKAN AKPINAR'DAN ÇAĞRI

15 Temmuz darbe girişimi sonrası OHAL kapsamında yürütülen soruşturmalarda devletin çeşitli kademelerinde binlerce personelin görevden alınması hakkında konuşan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, özellikle bakanlıklarda yaşanan görevden almaların belediye hizmetlerinin gerçekleşmesinde engel olduğunu söyledi. 

Yine OHAL soruşturmaları kapsamında çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu’daki belediyelere kayyum atanması kararı hakkında konuşan Başkan Akpınar demokrasi çağrısı yaptı. Akpınar, “Demokrasi çok önemli... Demokrasinin kurallarını en iyi şekilde uygulamak zorundayız. Bugün belediye başkanları açığa alınıyor. Güneydoğu’da görevden alınan belediye başkanları var. İç Anadolu’da çok sayıda belediyede görevden almalar var.  Bunların yerine memurlar atanıyor. Ülkede bir sıkıyönetim var. Bunu önemsiyorum. Soruşturma yapılır, soruşturma sonunda başkanlar el çektirilir. Ama çektirilmeden sonra halk tarafından seçilen belediye meclislerinin seçtiği başkanların görev yapması gerektiğini düşünüyorum. Demokratik kuralları uygulamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ANDIMIZ KRİZİ HAKKINDA NE DEDİ'

Akpınar kentte ve ülkede gündeme damga vuran ‘Andımız krizi’ne de konuşmasında yer verdi.

Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu’nda Müdür Rahmi Önder Karamustafaoğlu’nun Andımız’ı okuyan öğrencileri, “Kendinize gelin... Burası dingonun ahırı mı'” sözleriyle azarlamasına tepki gösteren Karşıyaka Belediye Başkanı, “Okullarımızda tartışmalar olabiliyor. Ben sözlerin kişilerin kendine ait olduğunu ve tüm eğitim camiasına mal edilemeyeceğini biliyorum. Bu tür olaylara asla izin vermeyeceğiz. Bu çirkin davranışa biz en güzel cevabı hafta sonu binlerce kişiyle KARGEM açılışında cevap verdik. Biz Karşıyaka’nın dingonun ahırı olmadığını gösterdik. Müdür hakkında gerekli soruşturma yapılıyor. O kişinin İfadeyi kullandığı yerde müdürlük yapması gerekiyor” diye konuştu. 

 

AKPINAR, "MERAK ETMEYİN 3 DÖNEM DAHA..."

Meclis oturumunda AK Parti Grup Başkanvekili Ersin Güngör, Akpınar’a Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerindeki kentsel dönüşümlerle ilgili imar planlarının hazırlanması için çağrı yaptı. Güngör, “Sayın başkan Karşıyaka’da gerçekleşen projeleri burada aktardı. Umarız görev süremiz boyunca Cumhuriyet ve İnönü mahallelerinde imar planı değişikliğini de görürüz. Siz de bu sorunu çözersiniz” diye konuştu.

Başkan Akpınar’dan Güngör’ün açıklamalarına esprili bir yanıt geldi “Merak etmeyin ben 3 dönem daha buradayım” dedi.

"GEÇEN SENEDEN BERİ BEKLİYORUZ"

Cumhuriyet ve İnönü mahallelerindeki imar planları hakkında ise Akpınar, “Cumhuriyet ve İnönü mahallesi imar planları ile ilgili çalışmalar bitti. Çalışmaların bakanlık tarafından desteklenmesi gerekiyor. Bakıyoruz, Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Kemalpaşa’ya geliyor hemen işlemler yapılıyor, riskli alan ilan ediliyor ve geçiliyor. Geçen seneden beri taş ocağını bekliyoruz. Müdürlüklerimiz kıldı, tüydü, yorgandı uzatıldı. Bizim arkadaşlar oradan oraya koşturdu, dosya bakanlığa gönderildi. Hala bekliyoruz. Biz projeler için hazırız” şeklinde konuştu.
 

EROĞAN'IN LOZAN YORUMU TARTIŞILDI

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lozan Antlaşması için söylediği “Zafer diye yutturulmaya çalışıyor” ifadesinin eleştirilmesine yanıt verdi.

Mertoğlu, ”Lozan ile ilgili sürekli tartışmalar var. İsmet İnönü tarafından imzalanan Lozan Antlaşması’nda eksikliklerin olduğu tarihçiler tarafından ortaya konulmuştur. İnönü’nün burada bir ada ile ilgili ‘bu adayı da mı verdik’ ifadeleri vardır. Sayın cumhurbaşkanımıza kimsenin hakaret etmeye hakkı yok. Lozan ile ilgili Cumhurbaşkanımızın herkes gibi fikirlerini söyleme hakkı vardır” şeklinde konuştu.

 

MECLİS'TE SÖZ DÜELLOSU

Mertoğlu’nun ifadeleri üzerinde meclis üyeleri tepki gösterirken Başkan Akpınar, Mertoğlu’nu tarihi olayları bilmemekle suçlaması üzerine karşılıklı söz düellosu başladı.

Mertoğlu’nun “Siz bize tarih dersi mi veriyorsunuz” sözlerinin ardından Akpınar, “Bu sözlerin altında kalırsın. Sen bu konulara girme” dedi. 

Mertoğlu’nun Akpınar’a “Sen ne biçim konuşuyorsun” demesi üzerine Akpınar, “Bundan sonra yerel seçime kadar sana söz vermiyorum. Haddini bileceksin. Bilmiyorsan halk sandıkta size haddinizi gösterir. Bundan sonra meclis nasıl yönetilir göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.