Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da tepki çeken ihaleye Bakanlık freni

Karşıyaka'da tepki çeken ihaleye Bakanlık freni

Karşıyaka'da vatandaşların ve siyasilerin tepkisine neden olan TCDD'nin eski istasyon binasının olduğu yerdeki kafeteryaları kiralama ihalesi Bakanlık tarafından iptal edildi. Karşıyaka'da tepki çeken ihale için

  • Ege Postası
  • 15.12.2016 - 11:55

EGE POSTASI - Karşıyaka'daki tarihi tren istasyonun TCDD tarafından ek mimari projede ticari kullanım alanlarının yüksek tutularak aylık 34 bin TL muhammen bedelle ihaleye çıkarılmasına Karşıyakalılardan tepki gelmişti.

Toplamda 572 metrekare kapalı, bin 1754 metrekare açık alanı olan istasyonun restore edildikten sonra TCDD 3. Bölge Müdürlüğü tarafından kafe, restoran, pastane, müze, çay bahçesi, büfe, işyeri, kış bahçesi, wc, olarak kullanılmak üzere ihaleye çıkılmasına karşı çıkan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, sivil toplum örgütleri ve Karşıyakalılar, ihaleyi protesto etmek için bir araya gelmişti.

İstasyon önünde gerçekleşen eylem ses getirdi.Konu hakkında flaş bir gelişme yaşandı.  TCDD tarafından Karşıyaka’da yapılması planlanan kiralama ihalesi iptal edildi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ihaleyi sebep belirtmeden “yeniden değerlendirmek üzere” iptal etti. Yazı, bakanlık ve TCDD tarafından ilgili birimlere gönderildi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.