Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mağdur personel işe iade davası açtı

Mağdur personel işe iade davası açtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde başlayan tasfiye operasyonu sonrasında mağdur olan personel hukuk mücadelesi başlattı. Geçmişte tediye davası açarak belediyeden davacı olan ardından da performans gerekçesiyle işten çıkartılan çalışanlar bu kez işe iade davası açarak soluğu yine mahkemede aldı. Mağdur personel işe iade davası açtı

  • Ege Postası
  • 22.06.2017 - 09:03

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri İZULAŞ, İZENERJİ, İZELMAN, İZBETON ve Grand Plaza A.Ş.’de başlayan işçi krizi mahkemeye taşındı.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI İŞE İADE DAVASI AÇIYOR

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 50’yi aşkın personel geçtiğimiz haftadan itibaren performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek işten çıkartıldı. Kıdem ve ihbar tazminatları ödenerek iş akitlerine son verilen çalışanların tamamının geçmişte belediye aleyhinde tediye davası açarak hak mücadelesi başlatmaları dikkat çekerken, konu bir kez daha yargıya taşındı. Grand Plaza A.Ş.’de işten çıkartılan Bülent Özen adlı personel işe iade davası açarak hukuk mücadelesi başlattı.

BÜYÜKŞEHİR’DE BASKI VE TEHDİT İDDİALARI MAHKEMEYE TAŞINDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kent Ekmek biriminde 9 yıldır çalışan Grand Plaza A.Ş. personeli 50 yaşındaki Bülent Özen geçtiğimiz hafta işten çıkartılmanın şokunu yaşadı. Tediye davası açtığından ötürü diğer belediye çalışanları gibi işine son verildiğini savunan Özen, İzmir 2’inci İş Mahkemesi’nde işe iade davası açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatı sonrasında Grand Plaza A.Ş. Genel Müdürü Hasan İkat tarafından çağrıldığını ve “Açtığın davayı geri çekmezsen işten atılacaksın” diyerek tehdit edildiğini söyleyen Özen, yaşadıklarını şöyle özetledi: “Yasal hakkım olan yaklaşık 10 bin liralık tediye ücretimi almak için Mart ayında dava açtım. İşyerimizde bu dayı açanlara karşı bir baskı ve sindirme operasyonu var. Bizzat şirket müdürü tarafından diğer arkadaşlarım gibi bu davayı çekmem istendi. Ancak kabul etmediğim için işime son verildi. İşten çıkartılmamın bizzat Aziz Kocaoğlu’nun talimatı olduğu söylendi. İlk etapta tediye davası açan 5 kişinin işine son verdiler. Ben kurulduğu günden bu yana 9 yıldır bu işyerinde çalışıyorum. En eski çalışanlardan bir tanesiyim. Sadece diğer arkadaşlarıma gözdağı vermek amacıyla işime son verildi, mağdur edildim. Diğer arkadaşlarım arasında korkarak bu hakkından vazgeçen, davasını geri çeken ve işlerine devam edenler var.”

KOCAOĞLU’NA SESLENDİ: BU NASIL ADALET ARAMAKTIR'

Emekliliğine 2 yıl kala işinden olduğunu da söyleyen Özen, “8 yıldır izin kullanmadım. Bu şirketteki en çalışkan işçilerden bir tanesiyimdir. Aziz Kocaoğlu isterse alıp özlük dosyamı bizzat inceleyebilir. Nasıl hata yaptıklarını fark edeceklerdir. En ufak bir disiplin cezam ya da hatam yok. Hakkımda en ufak bir şey yok. Sayın Kocaoğlu’na soruyorum, bu nasıl sosyal demokratlı? Siz nasıl CHP’lisini? Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu adalet ararken, siz daha burada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde adaleti sağlayamıyorsunuz. CHP’li bir başkan tarafından yönetilen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde resmen adalet ayıbı yaşanıyor. Sayın Kocaoğlu, bu nasıl adalet aramaktı? Siz bizi neden mahkeme mahkeme süründürüyorsunu? Siz önce kendi çalışanlarınıza adaleti sağlayın ondan sonra yollara düşüp adalet arayın. Bizler de adalet aradık, işimizden olduk. İzmir’de yaşanan bu adaletsizliği Kemal Kılıçdaroğlu’na gidip, adalet yürüyüşüne katılarak anlatacağız. Benimle birlikte davacı olan 130 kadar arkadaşım da aynı şekilde tediye davası açtı ve onlar da işten atılma korkusu içerisinde” diye konuştu.

130 ÇALIŞAN DİKEN ÜSTÜNDE

Grand Plaza şirketinde çalışan 130 kadar personeli temsil eden ve tediye davalarını takip eden Avukat Damla Erel ise yaptığı açıklamada hukuk çerçevesinde gereken tüm mücadeleyi sonuna kadar yürüteceklerini vurguladı. Avukat Erel ayrıca, tediye ücretlerinin 5 yıl geriye dönük olmak üzere belediye çalışanlarının yasal hakları olduğunu ekleyerek, işten çıkartılan ve mağdur olan işçilerin yargı önünde haklı çıkacağını belirtti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.