Dolar 32,3590
%-0.38
Euro 34,7525
%-0.15
Altın 2.403,850
%-0.78
Bist-100 10.151,00
%1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk'ta üniversite hedefi

Selçuk'ta üniversite hedefi

İzmir'in Selçuk ilçesinde Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı'yı ziyaret eden Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, Efes Meslek Yüksekokulu'nun büyümesini ve Efes Kültür Üniversitesi'ne dönüşmesini istediklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 03.04.2017 - 17:05

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, Selçuk Yükseköğrenimi Destekleme Derneği Başkanı Remzi Çelikel ile birlikte AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'yı ziyaret etti. Göreve başlayalı 7 ay olduğunu ifade eden Rektör Kasman, "Şu anda bu okulda kayıtlı 54 öğrenci var. Kısa zamanda hedefimiz bu sayıyı 500'e çıkarmak. Umuyorum ki 10 -15 yıl sonra bu yüksekokul, Efes Kültür Üniversitesi'ne dönüşecek. Bu coğrafya öyle bir üniversiteyi hak ediyor. Öncelikle meslek yüksekokulunda bir tarımsal işletmecilik bölümü açarak bunun alt yapısını hazırlayabiliriz. Selçuk için bir pozitif ayrımcılık yapacağız. Sivil toplum örgütleri üyelerinin de meslek yüksekokulunun büyümesi için ciddi iradeleri var. Siz isteyeceksiniz, biz yapacağız" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman'ın ziyaretinden, bir Dokuz Eylül Üniversiteli ve Selçuk Belediye Başkanı olarak büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Zeynel Bakıcı; "İlçemiz açısından bu meslek yüksekokulunun kültürel ve iktisadi önemi çok fazladır. Selçuk bir turizm, tarım ve kültür kentidir. Selçuk, bir Ziraat Fakültesi açılması açısından elverişli bir coğrafya. Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinden pek çok üniversite çıkarmıştır. Celal Bayar, Muğla ve Adnan Menderes Üniversiteleri bunlardan birkaçıdır. Neden Selçuk'tan bir Efes Üniversitesi çıkmasın" dedi. Selçuk Yükseköğrenimi Destekleme Derneği, sivil toplum kuruluşları ve Selçuk halkının, kentin, üniversiteler kenti olması yönünde irade koyduğunu ifade eden Başkan Bakıcı Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman'a ziyaretin sonunda Artemis Heykeli hediye ederek; ziyaretçilerle birlikte fotoğraf çektirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.