Dolar 32,2556
%0.04
Euro 34,8071
%0.02
Altın 2.439,720
%0.3
Bist-100 10.269,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da Ramazan sokakları tıklım tıklım

Torbalı'da Ramazan sokakları tıklım tıklım

Torbalı Belediyesi’nce Ayrancılar ve Ertuğrul Mahallesi'nde kurulan Ramazan Sokakları ilçeye renk kattı. İftarını açanlar Ramazan aktivitelerine katılıyor.

  • Ege Postası
  • 06.06.2017 - 09:22

Torbalı Belediyesi tarafından Alpkent  ve Ayrancılar Mahallelerinde kurulan Ramazan Sokakları her gece binlerce vatandaşın katılımıyla sosyal, kültürel buluşmaların merkezleri oldular.

Bu yıl 4.sü düzenlenen Ramazan Sokakları her akşam değişik aktivitelere sahne oluyor. Türk sinemasının tanıdık simalarından olan Osman Cavcav sanatsal sunumlarıyla Ramazan Sokağı’nı şenlendirirken, semazen gösterileri,  Hacıvat-Karagöz, Meddah oyunları sergileniyor. Ayrıca çocuklara özel  bir dizi etkinlikler yapılıyor. Ramazan sokaklarında el sanatlarının sergilendiği  farklı konseptte dükkanlar da bulunuyor.

Ramazan ayı süresince üç ayrı bölgede Çaybaşı, Cumhuriyet Mahallesi (Barış Yapı) Ayrancılar Mahallesi’nde her gün 1.500 kişiye iftar yemeği veriliyor.  Farklı nedenlerle iftara katılamayan yardıma muhtaç 320 aileye ise sıcak yemek dağıtılıyor.  Muratbey, Merkez, Ertuğrul ve Mümin Mesci camilerinde teravih namazı çıkışı cemaate soğuk limonata ikram ediliyor.

BAŞKAN GÖRMEZ: VATANDAŞIMIZ DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYOR

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, bu yıl dördüncüsü kurulan Ramazan Sokağı’nın aynı zamanda nostaljik öğeleri barındırarak ziyaretçilerini yıllar öncesine götürdüğüne değinerek, “ Ramazan sokağımızda Meddahlık ve orta oyunu gibi artık unutulmaya yüz tutmuş, yeni kuşağın pek tanımadığı geleneksel sahne sanatlarından örnekler verilmesi önemli. Bu sahne sanatlarının günümüzde bile ilgiyle taklip edilmesi de bizi hem şaşırtıyor hem de memnun ediyor. Torbalı Belediyesi olarak Ramazan Sokağı’nda düzenlediğimiz çeşitli aktivitelerle eski Ramazanları adeta yeniden yaşıyoruz. AVM kültürünün insanlarımızı birbirinden, şehir esnafından uzaklaştırdığı bir dönemde Ramazan sokaklarına  gösterilen ilgi bizi mutlu ediyor. Vatandaşlarımızın değerlerine sahip çıktığı görüyoruz” şeklinde konuştu

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.