Dolar 32,2100
%0.02
Euro 35,0595
%0.15
Altın 2.526,600
%1.04
Bist-100 10.755,00
%1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valilikten Karaburun'a balık çiftliği vizesi

Valilikten Karaburun'a balık çiftliği vizesi

Bir yanda RES’ler (Rüzgar Enerji Santralleri), bir yanda balık çiftlikleri ile mücadele eden yarımadanın yaşam alanları gün geçtikçe daralmaya devam ediyor. Son yıllarda balık çiftliklerinin ardı ardına kurulduğu Karaburun'da 20 adet kafesten oluşan yılda 2 bin 500 ton kapasiteli balık çiftliği için ÇED sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. Karaburun'daki tartışma konusu olan balık çiftliği için Valilikten vize çıktı. Valilikten Karaburun'a flaş bir vize daha

  • Ege Postası
  • 15.07.2015 - 16:23
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Bakanlık İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu, Yaşar Holding şirketlerinden Çamlı Besicilik'in İzmir Karaburun'da kuracağı balık çiftliği ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'nu yeterli buldu ve nihai olarak kabul etti. 
Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta 10 gün görüşe açılacak. Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşlerin dikkate alınacağı, görüş ve önerilerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Bakanlığa iletilmesi gerektiği ifade edildi.

Yatırım değeri 5 milyon 200 bin lira olan tesisin Küçükbahçe Köyü, 5 numaralı Su Ürünleri Potansiyel Alanı içerisinde 98 bin metrekare deniz yüzeyi kaplayacak şekilde kurulması planlanıyor. Tesiste çipura, levrek, sarıağız, mercan türleri, trança, sinarit, sivriburun ve karagöz yetiştirilmesi planlanıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.