Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ataşehir için flaş karar

Ataşehir için flaş karar

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, Çiğli Ataşehir delege seçimlerinin iptali kararını onayladı. Öte yandan Bayraklı Onur Mahallesi ve Emek Mahallesi'nde ilçe başkanlığının aldığı kararlar il yönetiminde onaylandı. Toplantı sırasında molaya çıkan il yöneticisi Serpil Yıldırım, koridorda bekleyen Çiğli'deki 'Beyaz liste' delegeleriyle karşı karşıya geldi. Sert tartışmalar yaşanırken, taraflar güçlükle sakinleştirildi. İl binasında koridor karıştı

  • Ege Postası
  • 27.09.2017 - 16:20

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Yönetim Kurulu'nun, bugünkü kritik toplantısında, delege seçimlerine itirazlar görüşüldü, seçimin en sancılı  sandığı Ataşehir için karar çıktı. Çiğli ilçe yönetiminin aldığı iptal kararı, il yönetimince de onaylandı. Ataşehir'de seçim tekrarlanacak. Toplantı arasında, seçimin iptal edildiğini öğrenen Ataşehir'de seçimi kazanan beyaz liste delegeleri ile Çiğli'de siyaset yapan il yöneticisi Serpil Yıldırım arasında sert tartışmalar yaşandı. 

Öte yandan, Çiğli ilçe yönetiminin Atatürk Mahallesi için aldığı iptal kararı da kabul edildi. İtirazın olduğu son mahalle olan Evka-2'de ise seçim sonuçlarının geçerli olmasına karar verildi. İl yönetimi Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki seçim sonuçlarını geçerli kabul etti. 

Bayraklı'da İlçe Başkanı Cemalettin Alper'in mahallesi olan Onur Mahallesi'nde, ilçe başkanlığının aldığı iptal kararı, il başkanlığı tarafından kabul edildi. Seçim yeniden yapılacak. Emek Mahallesi'nde yapılan itiraz ise reddedildi. 

Karabağlar'ın Bahar Mahallesi'nde yapılan delege seçimlerine, İl Yöneticisi İrfan Can ile İlçe Yöneticisi Ahmet Şafak'ın müdahale ettiği iddiasıyla yapılan itiraz reddedildi. 

O MAHALLELER GÖRÜŞÜLMEDİ

İl yönetiminin Karabağlar Sarıyer Mahallesi, Kiraz ve Menderes’teki itirazları gündeme almadığı, Buca Yiğitler Mahallesi'nde ise itirazın İl Yönetimine ulaşmadığı ifade edildi

ÇİĞLİ KARARI KORİDORLARI KARIŞTIRDI

CHP İzmir İl Başkanlığında yapılan il Yönetim Kurulu toplantısında Çiğli'de siyaset yapan İl Yöneticisi Serpil Yıldırım'ın molaya çıkmasının ardından koridorlar karıştı. İl Yöneticisiyle karşı karşıya gelen Çiğli'de beyaz liste delegeleri Yıldırım'la tartıştı. Yıldırım sakinleştirilerek salona alınırken partililer tartışmayı sürdürdü. İl yöneticilerinin dışarıya çıkarak sakinleştirmeye çalıştığı partililer il Başkanı Asuman Ali Güven'den açıklama beklediklerini söyleyerek içeri girmek istedi. Öfkeli grubu İl Başkan Yardımcısı Okan  Karlıdağ sakinleştirdi. Güven'in açıklama yapacağı bildirildi. 

ÇİĞLİ TARTIŞMASI BİR SÜRE DAHA DEVAM ETTİ

Çiğli Ataşehir Mahallesi'nde yapılan seçimlerin iptalinin ardından çıkan tartışmaların devam ettiği İl koridorlarında II. Bölge Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ şikayetleri dinledi. Karlıdağ'a partililer şikayetlerini iletirken, "Siz haksızlıklara evet diyebildiniz mi"  sorusunu yöneltti. Karlıdağ, "Biz bu konuyla ilgileniyoruz" dedi. Çiğli'de tarihlerin açıklanmaması konusunu soran Çiğli üyelerine il yöneticisi Şirin Akgül, "Ben astırdım ve sosyal medyadan ilan" ettim diyerek sosyal medyadaki paylaşımı gösterdi.

İLÇE ÇOK HATA YAPMIŞ

Protestocularla konuşan il yöneticisi Şirin Akgül, "İlçe yönetiminin hataları var. Biz ilçeye, bundan sonraki seçimlerde müdahale ettirmeyeceğiz. İl olarak görevi üstleneceğiz. Ben size söz veriyorum" dedi. 

İL BAŞKANLIĞI GÖZETİMİNDE YAPILACAK

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven tartışmalı geçen İl Yönetim Kurulu toplantısında iptal edilen Ataşehir ve Atatürk mahallelerinde seçimin cuma günü yapılacak toplantı ile planlanacağını belirterek “Tekrarlanacak seçimler İl Yönetimi kontrolünde yapılacak. İtiraza mahal verilmeyecek” dedi. Genel Merkez’e de itirazların ulaştığını ifade eden Başkan Güven “Genel Merkez de  arayarak bu konunun sonlandırılması istedi” diye konuştu.            

İl Başkanı Güven “Genel Merkeze kadar bu mesele uzandı. Onları da rahatsız eden pozisyonlar doğdu. Genel Merkez tarafından ‘neden bunlar konuşuluyor’ denildi.  Bir an önce bu konuları düzeltmeleri ve son vermeleri istendi. Bizden talep etti. Başka yanlış algıların yaratılması doğru değil. Bize Genel Merkezin telkini bir an önce halledin gündemden düşsün, Çiğli tartışma konusu olmasın uyarısı oldu. Dosyaların henüz bize gelmediğini söylemiştik. Bugün ulaştı anında konuyla ilgili toplanarak değerlendirmelerde bulunduk. Çiğli'de yaşanan sorunun başında da ilçe yönetimi ve görevli arkadaşlarımızın tecrübesiz davrandıkları konusunda görüş doğdu. İl yönetimimiz bundan sonra Çiğli seçimlerine müdahil olarak katılarak tartışmasız yapılması için ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız. Tartışmasız bir seçim sağlayacağız.Orada usul ve uygulamalar açısında hata olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP'de kritik toplantı Güven'e Ataşehir baskısı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.