Dolar 32,5497
%0.19
Euro 34,9355
%-0.1
Altın 2.442,300
%0.25
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sesli'den sandık veryansını

Başkan Sesli'den sandık veryansını

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, CHP’nin bazı ilçelerde sancılı geçen delege seçimi sürecini Egepostası’na değerlendirdi. Delege listesine yazılmaması için “Ben zaten doğal delegeyim. Yazmak isteseler de hayır derdim” diyen Sesli, Bayındır’da delege seçimlerinin zamanında duyurulmadığını anlattı, “Ağır topların bile haberi yok. Oldu bittiye geldi” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.10.2017 - 13:29

EGEPOSTASI –  CHP’nin İzmir’deki delege seçimlerinde dördüncü hafta geride kalırken, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli sandığı eleştiri bombardımanına tuttu. Listeye adı yazılmayan Başkan Sesli, “Gizli gizli imza toplanmış. Gizli gizli iş bitirmeye çalışıyorlar. Bayındır”da ortalık karışık” dedi.

Egepostası’na konuşan Başkan Sesli, delege yazılmamasına ilişkinDelege seçimlerinde bir oy bir oydur. Ben zaten doğal delegeyim. belediye başkanlarının hepsi doğal delege. Bunlar girdikleri zaman bir kişinin oyunu yiyorlar aslında. Yani bu mantıkta değiller. Beni yazmak isteseler bile hayır derim, bir kişiyi oradan kazanmak için. Yeri geldiğinde bir oyla birçok şeyler dönüyor” dedi.

SEÇİME BİR GÜN KALA HABERİMİZ OLDU

İlçedeki seçimlerden kimsenin haberinin olmadığını belirten Sesli, normalde delege seçimlerinde tarihin partiye asılması ve üç gün orada kalması, itiraz olup olmadığına bakılması ve belediye hoparlöründen anonsların yapılması gerektiğini kaydeden Sesli, “Üyelerin hiçbirinin haberi yok, üç beş kişiye haber verilmiş, gizli imzalar toplanmış. Cuma günü ile haber veriliyor. Cumartesi pazar da seçim yapılıyor. Benim ilden gelen bilgiyle cuma günü 17.30’a doğru haberim oldu. Meclis üyelerinin haberi yok. Ağır toplar dediğimiz liderlerin haberi yok. Sivil toplum örgütlerinin haberi yok. Oldu bittiye geldi. Gizli gizli imza toplanmış, gizli gizli iş bitirmeye çalışıyorlar ama üyeler bayağı kızgın durumda. Ortalık karışık Bayındır'da”  dedi.

İTİRAZ EDİLİYOR 

Partililerin hiçbirinin seçimden haberi olmadığını yineleyen Sesli,  “Partililer itiraz ediyor. Dün bayağı da kişi geldi. Bayındır'da 13 mahalle var. Normalde başka bir ilçe tek bir üyesi için o köye gidip sandık kuruyor. Üyeye tek oy attırıp delege olarak seçiyor. Bizde 13 sandık var, parti içi küçücük bir yer, sandıklar salona koyulmuş. Masa üstünde isimler var, seçim yapılıyor havası veriliyor. Bir partinin üyelerine kolaylık getirmesi gerekirken zorluk getirmesinin anlamı yok. Birlik ve beraberlik olması gerekirken ayrımcılığa gerek yok. Ama hata yapanlar sonuçlarına katlanmak zorunda kalır bu dünyada. Onu zaten genel başkan zaten söyledi. İlçe başkanları aday olmayacak dedi. İkidir üçtür toplantılarda söylüyor. Bunu herkes biliyor. 88'den beri doktor olarak çalışıyorum Bayındır'da. Gitmediğim ev, girmediğim aile yok hemen hemen. Niye belediye başkanı seçildi? Kara kaşım kara gözüm için seçilmedim ki ben. Azılı partili olduğum için seçilmedim ki ben. İnsanların sevgisini kazandığım için seçildim. Seçildiğim zaman partinin 800 dolayında üyesi vardı. Ben 9 bin 800 oy aldım. Ben sadece partililerin oyunu almadım ki, tüm ilçe halkının oyunu alarak geldim. İnsana insan olduğu için yaklaşan insanım ben. Ben partinin genel kurullarından sapmadım ki. Ama parti hak hukuk adalet peşinde koşan bir parti tutup da gizli işlerle uğraşmaması lazım. 13 sandık var. Bir kişi beş ayrı sandıkta görevli. İl başkanlığından gözlemci yok. Düşündüğün zaman birçok hata var. İle de haber verdik. Dilekçeler de verildi dün itibariyle. Sonuç ne olacak bakacağız" dedi. Sesli konuşmasını şöyle sürdürdü

BU TERBİYESİZLİKTİR

"Eski ilçe sekreteri Kadir var, siyasi başkan yardımcımız var, Ruhi Akşen var. Sekiz tane meclis üyemiz var. Üçü girdi, beşini devre dışı bıraktılar. Bu terbiyesizliktir. Bazı şeylerin genel merkezin haberinin olması lazım, bu böyle olmaz çünkü. Ben cuma günü açtım söylemeye, başkanım yarın delege seçimleri var, kimsenin haberi yok, bazı şeyleri birlikte yapmamız gerekmiyor m? Sen şimdiye kadar neye yardımcı oldun diyor ban? Yeri geldiğinde örgütün perde arkasında birçok şeyleri yapıyoruz belediye olarak. Bunu herkes biliyor. Perde arkasında maddi manevi birçok konuda destek veriyoruz. Ama bir Gaziler Günü oluyor. Belediye, kaymakamlık koyuyor çelenk, AKP koyuyor çelenk. E insanlar soruyor CHP'nin çelengi yok m? Bayındır Kurtuluşu için tören yapıyoruz. Herkesin önünde ilçe başkanı kaymakamla kavgaya giriyor. Biz bunları yatıştırmaya çalışıyoruz. İlçe başkanı insanları kazanması gerekirken, insanları küstürmeye çalışıyor. Basına vermek istemiyorum parti zarar görmesin diye. Kendi içimizde hallederiz dedim. Seçilen delegeler içinde daha önce de kocası AK Parti bayrağı sallamış insanlar var. Kendi akrabalarını, dükkan sahibini delege olarak gösterdiler."

KENDİ PARTİMLE UĞRAŞIYORUM

Bayındır'da CHP'nin ilk belediye başkanı olduğunun altını çizen Sesli, partinin belediyeyle birleşip daha da güçlenmesi gerekirken AKP ve MHP ile değil, kendi partisiyle uğraştığını vurguladı. Sesli sözlerini şöyle sürdürdü:  

“Ben bir belediye başkanıyım, herkesle ilişki kurmak zorundayım. Ben belediye başkanı olduğum zaman rozeti çıkarıp tüm Bayındır'ın belediye başkanıyım diye bunu lanse ettim. MHP'den, AKP'den ya da diğer partilerden eleman almazsam yüzde 24'ü nasıl geçeceği? Hep sen bizim oğlan olmaz k? İnsanları ikna ederek veyahut da ailelerini ikna ederek geniş bir aileden bir kişiyi aldığın zaman o aileyi kazanıyorsun. Ya da bir köyün ileri gelenlerinden birinin çocuğunu aldığın zaman köyü kazanıyorsun. Siyaset böyledir. Oturup da bunu eleştirmek doğru değil. Daha önce AKP'nin gençlik kolları başkanı, seçimlerden sonra istifa etti, geldi bizim gençlik kollarına. Bir buçuk sene çalıştı, bayraklarını astı, flamalarını dikti. Bizim gençlik kollarının tavsiyesi üzerine biz bunları aldık. Dediğim gibi sen ben bizim oğlan olursak yüzde 24'ü 25 nasıl yaparı? Biz Cumhuriyetten, Atatürk'ten gelen bir partiyiz. Tutup da 15 senelik bir partiye pabuç mu bırakacağı? Biz insanları kendimize çekmeye çalışacağız. Amacımız bu. Ama tutup da somurtarak sen benim adamım değilsin, karşı partinin adamısın diye işini engellemeye çalışırsak nasıl kazanırız insanları'”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.