Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de zafer hangi ekibin olacak

Çiğli’de zafer hangi ekibin olacak

CHP İzmir’de delege seçimlerine sayılı günler kala hareketlilik de artıyor. Çiğli’de yarış, Belediye Başkanı Hasan Arslan-İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ile İlçe Eski Başkanları Utku Gümrükçü-Ali Rıza Koçer ekipleri arasında geçecek. O kritik mahalleleri alan kongre salonuna avantajlı girecek. O mahalleleri alan kongre salonuna avantajlı girer

  • Ege Postası
  • 31.07.2017 - 11:14

EGEPOSTASI –CHP İzmir’de delege seçimleri hazırlıkları tam gaz devam ediyor. Delege seçimlerinin en zor ve tartışmalı geçmesi beklenen ilçesi Çiğli’de seçimler öncesi kulisler hareketli. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve CHP İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, il yöneticileri Niyazi Arslan, Şirin Akgül’ün başını çektiği ekibin karışında ilçe eski başkanları Ali Rıza Koçer, Utku Gümrükçü ile belediye başkan aday adaylarından Aziz Buğa’nın bulunduğu muhalif ekip, mahallelerde çalışmalarına devam ediyor. Yarışın, bu iki ekip arasında kıyasıya geçeceğe benziyor.

ADAY PATLAMASI YAŞANABİLİR

Delege seçimleri öncesi ilçe başkanlığına adaylığını açıklayan ilçe yöneticisi Dursun Ali Kazar’dan sonra ilçe yöneticileri Binali Öztürk, Ergül Akkara’nın, aday olmayı düşündükleri kulislerde konuşuluyor.

Başkan adayı olmayı düşünen emekli astsubay Mehmet Gülcan, Küçük Çiğli’de Erkan Akar, eski ilçe yöneticileri Barbaros Kiriş ve Mert Özcan ile önceki dönemlerde CHP’ye atanan kayyım heyetinin başkanı Behçet Kaya’nın da adaylık çalışmaları yaptığı ifade edildi.

KRİTİK MAHALLERDE NELER YAŞANIYOR

Çiğli’de delege seçimlerinde Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun da bulunduğu Küçük Çiğli Mahallesi,  İlçe ECHP’de delege seçimleri hazırlıkları tüm hızı ile devam ederken İlçeler de ekipler sokak sokak çalışmalara devam ediyor. Delege seçimlerinin en fazla zor ve tartışmalı geçmesi beklenen Çiğli’de denge seçimleri öncesi kulisler hareketlenmiş durumda.  Çiğli İlçe Başkanı Hasan Arslan, ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, İl yöneticileri Niyazi Arslan, Şirin Akgül’ün başını çektiği ekibin karışında eski İlçe Başkanları Ali Rıza Koçer, Utku Gümrükçü, Aziz Buğa’nın içinde olduğu muhalif ekip mahallerde çalışmalarına devam ediyor.

ARSLAN’IN AÇIKLAMASI STRATEJİK Mİ'

Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir radyo programında mevcut İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’na destek vereceğini açıklamasının ardından Çiğli’de dengeler değişmiş gibi görünse de bu açıklamanın stratejik bir açıklama olduğu ifade ediliyor. Başkan Arslan’ın, delege seçimlerinde bütün ilginin İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun üzerinde olması için böyle bir açıklama yaptığı, ilçe başkan adayı için asıl kararını, delege seçimlerinden sonra ortaya çıkacak tabloya göre vereceği kulislerde konuşuluyor.

KRİTİK ÜÇ MAHALLE

Çiğli’de delege seçimlerinin en kritik mahalleri Ataşehir, Küçük Çiğli ve Aydınlık Evler mahalleleri. Çiğli’nin 58 delegesi ile en büyük mahallesi olan Ataşehir. Her iki ekip için de önemli olan bu mahallede seçimi kazan kongreye 1-0 önde gider. Bu nedenle her iki ekip de burada seçimi kazanmak için bütün çabasını ortaya koyuyor. Başkan Arslan ve İlçe Başkanı Mertoğlu’nun desteklediği ekibin içinde il yöneticileri Niyazi Arslan, Serpil Yıldırım, İl Eski Başkan Yardımcısı Ali Karabay, İlçe Sekreteri Ergül Akkara, Grup Başkan Vekili Hüseyin Gündüz ve KAFESAN Genel Müdürü Alihan Yıldız bulunuyor.

Onların karşısında ise ilçe eski başkanlarından Ali Rıza Koçer, Gürbüz Bal, meclis üyeleri Semra Aksu ve Süleyman Karadağ bulunuyor. Delege seçimlerinin ağır toplarının karşı karşıya geldiği Ataşehir, sonucun en fazla merak edildiği yerleşim yerlerinin başında geliyor. Geçtiğimiz dönem burada İl Yöneticisi Niyazi Arslan’ın desteklediği liste kazanmıştı.

SOLAK NE YAPACAK

Ataşehir’de oturan Belediye Eski Başkanı Metin Solak’ın ise ne yapacağı merak ediliyor. Eski Başkan Solak, geçen delege seçimlerinde Belediye Başkanı Hasan Arslan ile hareket etmiş ve Solak’ın desteklediği liste delege seçimini kazanmıştı. Bu dönem ise eski Başkan Solak’ın delege seçimleri öncesi nabız yokladığı ve oluşacak tabloya göre kararını vereceği ifade ediliyor.

BAŞKAN ARSLAN VE MERTOĞLU TEK LİSTE ÇIKARABİLİR

Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun oy kullanacağı Küçük Çiğli Mahallesi’nde tek liste çıkma ihtimali yüksek. Muhalefetin örgütlenmesinin zor olduğu Küçük Çiğli Mahallesi’nde Belediye Başkan Hasan Arslan’ın rahat liste çıkarmak için hazırlık yaptığı ancak; Erkan Akar’ın ikilinin karşısına aday çıkarmak için çalıştığı iddia edildi.

GÜMRÜKÇÜ İÇİN STRATEJİK SEÇİM

Geçtiğimiz dönem ilçe başkanlığı koltuğunu Zeynel Mertoğlu’na kaptıran İlçe Eski Başkanı Utku Gümrükçü İzkent Mahallesi’nde sandık başına gidecek. Burada yapılacak delege seçiminin sonucu, Gümrükçü açısından, stratejik olarak da çok önemli. Gümrükçü ile Ali Özbalık birlikte hareket ediyor. Gümrükçü’nün karşısında ise meclis üyesi Tekin Sönmez, İbrahim Ün, ilçe eski yöneticisi Fatma Kaplan yer alıyor. Burada oturan meclis üyesi Neriman Yurtsever’in ne yapacağı ise bilinmiyor.

AYDIKLIKEVLER’DE TEK LİSTE SÜRPRİZİ

Delege seçimlerinin önemli isimlerinden Aziz Buğa’yla yapılan görüşmeler sonucunda uzlaşıya varıldığı, diğer mahallelerin tersine Aydınlıkevler’de tek listenin çıkarılması yönünde karar alındığı, çok büyük sürpriz olmazsa da tek listeyle seçime gidileceği öğrenildi.

BAŞKAN ARSLAN’A YAKIN İSİMLER ETKİSİZ

Yakakent’te Vezir Aslan ve Derviş Engin, bu delege seçimlerinin etkisiz isimleri arasında sayılıyor.

SERT SAF DEĞİŞTİRDİ

Önceki delege seçimlerinde Belediye Başkanı Hasan Arslan’a destek veren İl Disiplin Kurulu Üyesi Yaşar Sert, bu dönem Arslan ile yollarını ayırdı. Sert bu dönem, Evka-5 Mahallesi’nde ilçe eski yöneticisi Doğan Beyazgül ile birlikte hareket ediyor. İkili karşında Evka-5’te emekli astsubay Mehmet Gürcan ve arkadaşları liste çıkarma hazırlığında…

Karşıyaka'da kıran kırana delege seçimleri

CHP İzmir'de gözler Bornova'da Karabağlar CHP toz duman

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.