Dolar 32,4516
%-0.11
Euro 34,8149
%-0.45
Altın 2.446,040
%0.4
Bist-100 9.921,00
%2.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genel Başkan'a ulaşma telaşı

Genel Başkan'a ulaşma telaşı

Delege seçimleri sürecinde tartışmalarla gündeme gelen Buca Yiğitler Mahallesi ve Menemen'de sesini duyurmak isteyen partililer Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'e gelmesini fırsat bilerek dertlerini anlattı. Kılıçdaroğlu'nun İzmir'e gelmesini fırsat bildiler...

  • Ege Postası
  • 29.09.2017 - 12:05

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'e gelmesi delege seçimlerinde sorun yaşayan mahallelerde sesini duyurmak isteyen partilileri harekete geçirdi. Milletvekili Özcan Purçu'nun oğlu Ayberk'in sünnet törenine katılmak üzere İzmir'e gelen Kılıçdaroğlu'na, partililer ulaşmak için her yolu denedi.

PANKARTLA BEKLEDİ, DİLEKÇEYİ VERDİ

Buca Yiğitler Mahallesi'nde delege seçimlerine müdahale edildiği gerekçesiyle itiraz eden Beyaz Liste temsilcisi DİSK Emekli-Sen Buca Şube eski Başkanı Doğan Zengin, hazırladığı pankart ile sesini duyurmak istedi. Emniyet yetkilileri tarafından pankart açmaları engellenen partililer hazırladıkları itiraz dilekçelerini ve imzasız tutanak örneklerini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na iletmek için yoğun çaba harcadı.

GENEL BAŞKAN'DAN 'BIRAKIN TALİMATI'

Genel Başkan Kılıçdaroğlu VIP araçtan indiği sırada ulaşmak için yaklaşan partililere önce korumalar sonra da bazı parti görevlilerinin müdahale etti. Bunu gören Genel Başkan, yanındakilere 'bırakın' talimatı verdi. Genel Başkan'a dilekçelerini ileten DİSK Emekli-Sen Buca Şube eski Başkanı Doğan Zengin'in düğün esnasında birkaç dakikalık kısa görüşme yaptığı da ifade edildi.

“KAPIDA TESLİM ETTİK”

Düğün sonrası Egepostası'na konuşan Zengin, düğün salonu kapısında pankart açmama nedenlerini düğünü sabote etmemek ve aileye saygı olarak açıkladı. Doğan “Düğünü sabote etmemek için, aileye saygımızdan dolayı salon önünde pankart açmadık. Ancak girişte açmak istediğimizde de Emniyet güçleri izin vermedi. Kemal Kılıçdaroğlu Başkanımız düğün salonuna girerken İlçemiz Yiğitler Mahallesi'nde yapılan delege seçimlerine itiraz ettiğimiz il ve ilçeye teslim ettiğimiz dilekçeleri bizzat kendisine verdik. Kanunsuz olarak hiç bir şekilde gün ve tarih belirtilmemiş imzasız seçim tutanak kağıdını iti kakış içinde teslim ettik. İçeride de genel Başkan yemeğini bitirdikten sonra kısa bir süre görüşme izni aldık ve mahallemizde adalet isteğimizi ilettik” dedi.

“SÖZ VERDİ”

Genel Başkan ile kısa süreli görüşme fırsatı bulduklarını da belirten Zengin “Genel Başkanımız ile daha önce odasında 1.5 saatlik bir görüşme yapmıştım. 'Hatırladınız mı' diye sordum. 'Nasılsınız hocam' dedi. Teşekkür ettim. Kendisinden Adalet Yürüyüşü'nü parti içinde de uygulanmasını istedim. Kendisine verdiğim yazıyı okumasını rica ettim. Kendisi de bana söz verdi 'okuyup gereği neyse yapacağımdan emin olabilirsiniz' dedi” diye konuştu.

“AMAÇ BÖLMEK DEĞİL”

Zengin amaçlarının partiyi yıpratmak olmadığını vurgulayarak “Amacımız partiyi yıpratmak falan değil. Parti içindeki siyasi baronların, çıkarcı, ihaleci, iş takipçiliği yapanlara karşı gerçekten bu partinin emekçileri olarak, bu yapının yok edilerek, gerçek halk iktidarının CHP aracılığıyla getirilebilmesi için sahip çıkılmasını istiyoruz. Emeğimizi asla çaldırmayacağız. 500 km yürünen Adalet Yürüyüşü'nün arkasındayız. Adalet için Yiğitler'den Söğütözü'ne yürümemizi mi bekliyorlar'” ifadelerini kullandı.

ÇIPLAK AYAKLI MESAJ YERİNE ULAŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Menemen'den çıplak ayakla İzmir İl Başkanlığı'na 'Hak, Hukuk Adalet' diyerek yürüyen ve Menemen'de delege seçimlerinde yapılan uygulamaları protesto eden Ferhat Aksu da havaalanında ulaştı. Aksu derdini anlatmak için gittiği havaalanında çiçek verdiği Kılıçdaroğlu ile arasında geçen diyaloğu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla aktardı.

Aksu sosyal medya hesabında şu sözleri paylaştı:

"Anadolu'nun Kemal'i duydum dedi çocuk çok dertliymişsin.
Çıplak ayakla bana mesaj göndermişin.
Dedim ki Sayın Genel Başkanım derdimiz ne bölmek ne ötekileştirmek bilhakis ortak akılla birlikte karar verdigimiz genç,dinamik kadrolarla partimiz iktidar yapmak 2019 a en iyi şekilde hazırlanmak bu işin mavisi beyazı kırmızısı yok diyen kelimenin tam manasıyla asıl bizleriz koltukları değil Memleketi dert edindik..
Dediki Anadolu'nun Kemali Sorunları biliyorum gençleri seviyorum tamda siz genclerden bunları bekliyorum çözeceğim söz veriyorum.
Seni Ankaraya bekliyorum. Çiçekteki Zeytin Dalı Ülkeye Dünyaya Barış Getirsin Delikanlı 
Teşekkürler yiğit adam Teşekkürler güzel insan
Teşekkürler Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu.
CHP'yi iktidar yapmak biz gençlerin boynunun borcu olsun”

CHP'li üye elinde bayrak, çıplak ayakla 'adalet' aradı Buca Yiğitler'de kapalı sayıma itiraz geldi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.