Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'taki alkol krizinde yeni perde

Konak'taki alkol krizinde yeni perde

Geçtiğimiz ay Konak'ta yaşanan alkol ruhsatı krizinde yeni bir gelişme daha yaşandı. Kaymakamlık, Konak Belediyesi'nin meclis kararıyla güncellenen alkollü alanlar bölgesine özelleştirme yoluyla satılan eski TRT blokları ve askeri arazilerin bulunduğu bölgenin de dahil edilmesini istedi. Kaymakamlık'tan alkol ruhsatlarına özelleştirme ayarı:

  • Ege Postası
  • 30.09.2017 - 13:02

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak'ta geçtiğimiz ay krize yol açan alkol ruhsatları için yeni görüş bildiren Konak Kaymakamlığı belediyeden ilginç bir talepte bulundu. Özelleştirme ihalesiyle satılan kent merkezindeki en önemli alanlar arasında yer alan TRT Blokları için belediyeden yeni düzenleme istedi. Önümüzdeki günlerde meclis gündemine gelecek değişiklik için önceki ay ret veren AK Parti'nin tavrı ise şimdiden merak konusu oldu. 

TARTIŞMALI RUHSAT DÜZENLEMESİ YİNE GÜNDEME GELİYOR
TOKİ’nin ihaleyle satışa çıkardığı Alsancak’taki eski TRT binalarının bulunduğu arsa için adeta seferberlik ilan edildi. Yaklaşık 13 bin metrekarelik alanda yapılan parsele özel plan değişikliğiyle turizm, konut ve ticaret imarı verilen ardından da, özelleştirme yoluyla 56,1 milyon TL'ye satılan kamu arazileri için şimdi de ruhsat hazırlıkları başladı. 

KONUT ALANINA ALKOL İZNİ!
Konak Belediyesi'nin önceki ay aldığı ve tartışmalara yol açan meclis kararı kapsamında ilçedeki alkollü alan sınırları tekrardan belirlendi. Ancak, AK Parti ve CHP grubunu karşı karşıya getiren ve muhalefetteki AK Parti'li meclis üyeleri arasında çatlağa yol açan ruhsat kriziyle ilgili önümüzeki günlerde yeniden karar alınacak. 

MÜLKİ İDARE TALEP ETTİ, MECLİS KARARA BAĞLAYACAK
Konak Kaymakamlığı'nın talebi doğrultusunda, eski TRT bloklarının yer aldığı ve özelleştirilen kent merkezindeki arazi için özel düzenlemeye gidilecek. Satılan arazinin arka cephesine bakan 1401 Sokak'ın da alkol ruhsatı kapsamına alınıp alınmayacağı belediye meclisi tarafından karara bağlanacak.

ÖZELLEŞTİRİLEN ARAZİ İÇİN RUHSAT SEFERBERLİĞİ! 
Özelleştirme planları kapsamında ticarete açılan arazinin çevresinde büyük ölçüde yerleşim alanları bulunurken, mülki idarenin talebi doğrultusunda neredeyse hiçbir işletmenin bulunmadığı bölgeye özel düzenlemeye gidilmiş olacak. Yapılacak değişiklikle Alsancak'ın arka sokaklarında da içkili mekanların önü açılacak ve konut, okul, hastane gibi kamusal alanlara komşu yeni alkollü alanlar yaratılmış olacak.

AK PARTİ YATIRIMCIYA RET Mİ VERECEK'
Geçen ay gerçekleşen meclis toplantısında alkole karşı duruş sergileyen ve ruhsat konusunda ret oyu kullanan AK Parti'nin, Kaymakamlık talebiyle yapılacak ve yatırımcıların da önünü açan bu düzenlemeye karşı nasıl bir tavır izleyeceği şimdiden merak konusu oldu. Hatırlanacağı üzere, önceki meclsi toplantısında AK Parti grubunun alkol ruhsatlarına yönelik ret oyuna karşın, asnaftan yana tavır sergileyen Ömür Şanlı çekimser kalmış ve grup kararına aykırı hareket etmişti. Bu gelişmeler parti içinde çatlak söylentilerini de beraberinde getirirken, olayın ardından esnaf camiasından Şanlı'ya teşekkür gelmişti.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.