Dolar 32,3731
%-0.33
Euro 34,7144
%-0.26
Altın 2.399,210
%-0.97
Bist-100 10.159,00
%1.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartışmalı o arsaya satış onayı

Tartışmalı o arsaya satış onayı

Halkapınar Mahalesi’nde bulunan 13 bin 234 metrekarelik arsanın belediyeye ait 3 bin 472 metrekaresinin satışına yönelik onay çıktı. Öte yandan Yalı Grubu olarak bilinen CHP’li meclis üyelerinin sözcüsü Mustafa Kocaoğlu, 17 milyon liralık satış onayına sert tepki göstererek, satışın iptali için mahkemeye başvuracaklarını açıkladı. Konak Meclisinde krize neden olmuştu

  • Ege Postası
  • 02.10.2017 - 13:12

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Konak Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında da gündeme gelen, AK Partililerin ve bazı CHP’li meclis üyelerinin de satışına karşı çıktığı tartışmalı arsanın satışına yönelik onay çıktı.

Tartışmalı satış onayına CHP’li muhaliflerden rest

Sağlık imarlı arsanın Konak Belediyesi’ne ait bölümünü satın almak isteyen Başkent Üniversitesi’nin bu talebi satış onayının çıkmasıyla yerine geldi.

AK PARTİ GRUBU SATIŞA ONAY VERMEYİP, ÖNERİ GETİRMİŞTİ

AK Parti Meclis Grubu tek taraflı arsa satışına karşı olduğunu belirtmiş, üç maddeyle önerilerini dile getirmişti. AK Parti Grubunun üyeleri şu şekilde;

“Konak Belediyesi'ni yönetenler, her fırsatta vatandaşlarımıza daha iyi hizmetler sunabilecekleri binaların olmadığından yakınıp, bunu Belediyenin arsa fakirliğine bağlamaktadırlar. Öyleyse bu alanı Belediye kendisi kullanabilir. Ayrıca, Belediye illa ki arsa satışı yapacaksa, satışın  herkese açık genel bir ihale ile yapılması gerekir. Arsanın gerçek değeri ancak bu şekilde ortaya çıkmış olur. Bu alana yapılması planlanan hastaneye Konak Belediyesi, şirketleri vasıtasıyla hissesi oranında ortak olabilir. Böylece sürekli kamu kaynağı kullanan, başka herhangi bir geliri olmayan belediye sürekli bir gelire kavuşmuş olur.”

BAŞKAN PEKDAŞ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Son meclis toplantısında konu gündeme gelmiş, AK Partililer ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş arasında tartışma yaşanmış, Başkan Pekdaş, AK Partili meclis üyelerine yönelik olarak,  “Demokrasi fazla geldi” diyerek tepki göstermişti.

HER ARKADAŞIMIZ SÖZ HAKKINA SAHİPTİR

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım da, “Tamamı Konak'ın ve Konaklı'nın Leh'ine olan bu önerilere kulak tıkayan, Grubumuzu küçük düşürücü davranışlarla bastırmaya çalışan Başkan ve ona destek veren CHP Grubu'nun kınıyoruz. Başkan Pekdaş'ın Grubumuza yönelik, "Demokrasi fazla geldi" sözü, içinde bulunduğu ruh halinin dışa vurumudur. Pekdaş bize demokrasi lütfunda bulunamaz. O mecliste  bulunan seçilmiş her arkadaşımız kendisi kadar söz hakkına sahiptir. Haklarını kullanmak için de Pekdaş dahil kimseden icazet almazlar, almayacaklar” açıklamasını yapmıştı. 

Konak Meclisi karıştı!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.