Dolar 32,2223
%-0.06
Euro 34,6404
%-0.1
Altın 2.396,070
%0.12
Bist-100 10.214,00
%-0.33

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'Titanik ve Dr. Cemil Tugay'

İzmir’in, unutulmaz efsane Belediye Başkanı İhsan Alyanak, İzmir Belediye Meclisi toplantılarında biraz üstüne gidince bize sinirlenir, “Allah, sizi de belediye başkanı yapsın da görün gününüzü.” diye beddua ederdi.

Gerçekten belediye başkanlığı hiç kimseye altın tepsi üstünde sunulan muhteşem ve ayrıcalıklı bir ödül değildir. Adeta ateşten bir gömlek gibidir. Eğer içinizde halka hizmet etme aşkı varsa? O gömleğin kor ateşi kaderiniz olur. 

Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevine gelince, eften püften bahanelerin arkasına sığınmadan, daha da önemlisi ekonomik sıkıntıları, zorlukları bahane etmeden Karşıyaka’ya hizmet etmeyi ilke edinmiş bir belediye başkanıdır.

Başarılı çalışmalarıyla Karşıyakalıların sevgisini kazanan Dr. Cemil Tugay’a, bu kez altın bir tepsi içinde ödül gibi kendisine sunulan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığının zorluklarla dolu gizemli bir yolculuğun başlangıcıdır. 

Nüfus büyüklüğü anlamında ülkemizin 3.üncü büyük kenti olan İzmir, sosyal, kültürel gelişimini, çağdaş, modern, kentsel yaşam düzeyini henüz gerçek anlamda tamamlayamamış, birçok medeniyetin hüküm sürdüğü rüya gibi eşsiz bir kenttir.

Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde, ekonomik sıkıntılara, zorluklara rağmen, göreve gelmeden önce söz verdiği hizmetleri büyük ölçüde yerine getiren Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığında da başarılı olacaktır. 

Yerel seçimler adım adım yaklaşırken, her geçen gün daha çok İzmirlinin güvenini ve sevgisini kazanmaya devam eden, Dr. Cemil Tugay, kendisinden emin bir siyaset adamının özgüveniyle, seçim çalışmalarını gece gündüz durmaksızın sürdürmektedir.

Bir de Dr. Cemil Tugay, İlçe Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri aday listesinde umduğunu bulamayanların yaşadığı hayal kırıklığının faturasını, kendisine yükleyenlere gönül koymadan anlayışla karşıladığının bilinmesi gerekir.
 
Bu nedenle CHP’nin kalesi konumundaki İzmir parti örgütünden, aday listelerinin açıklanmasından sonra kendini o listede göremeyenler, haklı da olsa küskünlüklerini bir kenara bırakarak, birlik ve beraberlik içinde seçim çalışmalarına yönelmelidir.

Herkes iyi bilsin ki, Dr. Cemil Tugay, CHP örgütünün desteğiyle,  1912’de ilk seferinde buz dağına çarparak Kuzey Atlantik’in derin sularına gömülerek batan ünlü Titanik’in talihsiz kaptanı John Smith’in aksine, CHP’yi sağ salim İzmir limanına yanaştıracaktır.