Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Aşılama oranı yüzde 98’e ulaştı'

"Aşılama oranı yüzde 98’e ulaştı"

Sivas Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Sivas’ta 176 aile hekimi tarafından kayıtlı olan çocukların takip edilerek aşılarının yapıldığını belirtti. Aşılamada yüzde 98’e ulaşıldığını bunun büyük bir başarı olduğunu söyleyen...

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 16:07
Sivas Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Sivas’ta 176 aile hekimi tarafından kayıtlı olan çocukların takip edilerek aşılarının yapıldığını belirtti. Aşılamada yüzde 98’e ulaşıldığını bunun büyük bir başarı olduğunu söyleyen İlter, aşı sayısının 7’den 13’e çıktığını anlattı.

Dünya Aşı Haftası dolayısıyla Mimar Sinan Aile Sağlığı Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Sağlık Müdürü İlter, Avrupa Aşı Haftası olarak kutlanan aşı haftasının, bu yıl ilk kez Dünya Sağlık Örgütünün kararı üzerine Dünya aşı Haftası olarak kutlandığını kaydetti. Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün organizesinde yapılan program kapsamında bir hafta boyunca neler hedeflendiğinden bahseden İlter, şöyle devam etti: “Bir hafta boyunca aşılamayla ilgili bilgi düzeyini artırmak hem de vatandaşların çocukların en doğal hakkı olan aşı konusunda daha duyarlı olmalarını sağlamak, aile hekimlerimizin çalışmalarını yeniden gözden geçirmek, erişkin aşılamalarıyla ilgili hem yeni aşı uygulamalarını yapıp hem de vatandaşlarımızı daha bilgili hale getirmeye çalışacağız.”

Aşının koruyucu sağlık hizmetlerinin en temel uygulaması olduğuna vurgu yapan Bahattin İlter, “Aşılanan her çocuk hastalıklardan da korunmuş oluyor.” dedi. 10 yıl önce 7 olan aşı sayısının, 2013 yılında 13’e çıkartıldığını açıklayan Sağlık İl Müdürü İlter, “Dünyadaki gelişmiş ülkelerde uygulanan ne ise bizde de aynısı uygulanıyor. Bu konuda çocuklarımızın hem şanslı olduğunu düşünüyoruz hem de sağlıklı olmaları için çok önemli bir avantaj sağlamış durumda. “şeklinde konuştu.

“AŞIDA YÜZDE 98’E ULAŞILDI”

Sivas’ta 176 Aile Hekimi tarafından aşıların yapıldığını ve aile hekimlerinin zaten kayıtlı olan çocukları nerede olursa olsun takip ettiğini aktaran İlter, “Sivas’ta aşılanmadığı için hasta olan hiçbir çocuğumuz yok. Bu çok büyük bir başarı. Yüzde 98’lere çıkmış bir aşı oranımız var. Geçmiş yıllara göre bu önemli bir başarı.” ifadelerini kullandı.

“AŞI ÇOCUKLARDA SAKATLIKLARI ÖNLÜYOR”

Halk Sağlığı Müdürü vekili Tülay Varalan ise bu hafta sağlık kurumlarına müracaat eden her çocuğa mutlaka aşılama takviminin sorularak eksik aşısı varsa yapılması konusunda tedbirler alınacağını belirterek, “Bu yüzden tüm sağlık çalışanlarımızı toplumun bilinç düzeyin artırmak üzere çalışmaya davet ediyoruz.” dedi.

Şu an Türkiye'de korunulabilir 13 hastalığa karşı bebek ve çocuklarda aşılama yapıldığını anlatan Varalan, şunları söyledi: “Bu hem bebek ve çocuk ölümlerini azaltıyor hem de bu hastalıkların komplikasyon ve yan etkileri sebebiyle meydana gelebilecek olan sakatlıklar önlenmiş oluyor. Sağlıklı ve zeki nesiller için hep beraber aşıya destek olalım.”

Konuşmaların ardından Aile Sağlığı Merkezi’nde yetişkinlere ve çocuklara hepatit ve tetanos aşı yapıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.