Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Askıda ekmek' uygulaması Manisa'da yarım asırdır uygulanıyor

'Askıda ekmek' uygulaması Manisa'da yarım asırdır uygulanıyor

Osmanlı döneminde fakir insanların ekmek ihtiyacının karşılanması amacıyla fırınlarda görülen 'askıda ekmek' uygulaması, Manisa’da Şekerci Hüseyin Dede Dergahı’nda yarım asırdır uygulanıyor. Şehirde Şekerci Hüseyin Dede diye...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 14:11
Osmanlı döneminde fakir insanların ekmek ihtiyacının karşılanması amacıyla fırınlarda görülen 'askıda ekmek' uygulaması, Manisa’da Şekerci Hüseyin Dede Dergahı’nda yarım asırdır uygulanıyor.

Şehirde Şekerci Hüseyin Dede diye bilinen Hüseyin Ayçiçek’in yıllar önce başlattığı uygulamayı, 17 yıldır oğlu Ahmet Ayçiçek devam ettiriyor. Hayırsever vatandaşlar tarafından dergahtaki dolaba her gün yaklaşık 200 ekmek koyuluyor. Ramazan ayında buna pide de ekleniyor. Yardıma muhtaçlar, buradan ihtiyacı kadar ekmek ve pide alıyor. Dergahta ayrıca gıda ve kıyafet yardımı da yapılıyor, ihtiyacı olanlara para veriliyor.

Ahmet Ayçiçek, bu uygulamayı yaklaşık yarım asır önce rahmetli babası Hüseyin Ayçiçek’in başlattığını söyledi. Babasının 17 yıl önce vefat ettiğini belirten Ayçiçek, kendilerinin uygulamayı devam ettirdiklerini söyledi. Hayırseverlerin her gün dergahtaki dolaba ekmek koyduğunu anlatan Ayçiçek, “İhtiyaç sahibi buraya geliyor, ihtiyacı kadar ekmek istiyor, biz de veriyoruz. Ramazan ayı nedeniyle pide de geliyor. İsteyen ekmek, isteyen pide alıyor. Bu şekilde onlarca insanın ekmek ihtiyacını gidiyoruz. Bu uygulamayı 50 yıldır aralıksız devam ettiriyoruz. İnşallah ömrüm yettiği müddetçe devam ettireceğiz.” dedi.

Hayırseverlerin gıda ve giyecek de getirdiğini belirterek, “Bunları da ihtiyacı olan vatandaşlarımıza veriyoruz. Mübarek Ramazan ayında fitre ve zekatlarını bırakan hayırseverlerimiz de oluyor. Bu paraları da ihtiyaç sahiplerine veriyoruz.” diye konuştu.

Kimseyi kapıdan boş çevirmemeye gayret gösterdiklerini ifade eden Ahmet Ayçiçek, “Biz burada hayırseverle ihtiyaç sahibi arasında aracı vazifesi görüyoruz. Gerçekten maddi yönden çok büyük sıkıntı içerisinde olan vatandaşlarımız var. O insanların her gün ekmek ihtiyacını karşılıyoruz, diğer eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Bütün bunları Allah’ın rızasını kazanmak, zor durumda olan vatandaşlarımızın yanında olmak için yapıyoruz.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.