Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye içinde dünyanın çevresini döndüler

Türkiye içinde dünyanın çevresini döndüler

Fatih Üniversitesi sanat topluluğu Fatih Sanat Tiyatrosu, tiyatro sezonunda oyunlarını sahnelemek için 41 bin 500 kilometre yol kat etti. Tiyatro, oyunlarla 61 bin 860 seyirciye ulaştı. Fatih Üniversitesi bünyesinde kurulan üniversitenin kendi mezunları...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 13:53
Fatih Üniversitesi sanat topluluğu Fatih Sanat Tiyatrosu, tiyatro sezonunda oyunlarını sahnelemek için 41 bin 500 kilometre yol kat etti. Tiyatro, oyunlarla 61 bin 860 seyirciye ulaştı.

Fatih Üniversitesi bünyesinde kurulan üniversitenin kendi mezunları ve profesyonel tiyatrocular tarafından oyunların sahnelendiği Fatih Sanat Tiyatrosu, 8 ayda sahnelediği 160 seans oyunla Türkiye’nin dört bir tarafında tiyatro izleyicisiyle buluştu. Tiyatro Gül Devri-Ev ve Cinnet-i Tercih adlı oyunlarıyla İzmir’den Şırnak’a, Sinop’tan Muğla’ya kadar birçok il ve ilçede sahne aldı.

Fatih Üniversitesi Sanat Yönetmeni ve Fatih Sanat Tiyatrosu kurucusu Aydemir Gültekin, profesyonel bir tiyatro ekibi kurduklarını ve 2,5 yıl gibi kısa bir sürede yapılanıp birçok yerde oyunlarını sahneleme imkanı bulduklarını belirtti. Genç, yetenekli ve istekli bir ekipleri oldukların söyleyen Gültekin, sahneledikleri oyunlarla gencinden yaşlısına vatandaşlardan büyük ilgi gördüklerini söyledi. Anadolu turnelerinde merakla karşıladıklarını söyleyen Gültekin, özellikle ilk defa tiyatro seyreden kitleler karşısında çok daha azimli ve bir o kadar da temkinli olarak oyunlarını sahnelediklerini aktardı.

Fatih Sanat Tiyatrosu, oyun sahnelemenin yanı sıra cezaevleri, kimsesiz çocuklar yurdu ve kadın sığınma evleri gibi alanlarda sürdürebilir sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştiriyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.