Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'At'la gel memur!

'At'la gel memur!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde memur olarak çalışan personelin örgütlü bulunduğu sendikalardan Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen İzmir Şubesi, toplu ulaşımda yaşadıkları sıkıntıyı dile getirmek için farklı bir yöntem seçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne “At arabalı” çıkarma yapan sendika, düzenlenen faytonlu eylem ile taleplerini dile getirdi. Belediyelerde işçi olarak çalışan personele yapılan ulaşım yardımını örnek gösteren sendika, aynı haktan memurların da yararlandırılması gerektiğini belirterek, ücretsiz toplu taşıma kartı uygulaması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarına “At üstünden” çağrıda bulundu.

  • Ege Postası
  • 03.10.2013 - 14:41
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak “At arabalı” eylem düzenleyen ve bir basın açıklaması yapan Türk Yerel Hizmet-Sen İzmir Şubesi adına konuşan Şube Başkanı M. Ali Kalafat “Kamu kurum ve kuruluşlarında personelin işe geliş ve gidişleri kurum araç gereç veya tahsis ettiği vasıtalar ile sağlanmaktadır. Büyükşehir ve ilçe belediye memurları ulaşım hakkından yararlanmaktadır. 237 sayılı taşıt kanununun 7’inci maddesine göre devlet dairelerinin sıkışık olduğu merkezlerde devlet dairelerindeki memurlar için otobüs seferleri ihdas olunabilir hükmü yer almaktadır. Binlerce büyükşehir ve ilçe belediye memurlarının İzmir’in sıkışık trafiğinde çeşitli ilçelerde ve semtlerde olduğu oturduğu düşünülürse, belediyeniz memurlarına ulaşım bedelinin kurumları tarafından çözümlendirilmesi gerekmektedir” dedi. Yapılan basın açıklaması sırasında sendikalı memurlar ellerinde pankartlar ve alkışlar eşliğinde Başkan Kalafat’a destek verdi.

“UYGULAMADA YENİDEN DÜZENLEME YAPILMALI”

6245 sayılı harcırah kanununa tabi kurumlarda çalışmakta olan memur personele kişiselleştirilmiş, “Resmi kurum kartı” verilmektedir. Bu kart ile resmi kurumlarda çalışmakta olan memurlar kullanmakta ve yaşanan ulaşım ile ilgili sıkıntıların önüne geçilmektedir. Büyükşehir Belediyesi’ndeki uygulamayı referans alan ilçe belediyelerin tamamında çalışan memurlar ulaşım haklarından yararlandırılmaktadır. Büyükşehir Belediyesi, yetkili sendika ile yaptığı sözleşme gereği belediye memurlarına 97,5 TL ulaşım yardımında bulunmaktadır. Bu karar alınırken iş yerlerinde çalışanların ve onların temsilcisi olan sendikaların görüş ve önerileri alınmadan uygulamaya geçilmiştir. Alelacele verilen bu kara sorun ve sıkıntıları da beraberinde getirmiştir. Büyükşehir’de çalışan memurların iş yerleri, işyeri görev ve sorumlulukları ile oturdukları ilçe semtler göz önüne alınmadan verilmiş bir karardır. Kent merkezine uzak yerlerden gelen çok sayıda memur ve diğer görevli personelin, 90 dakika avantajına rağmen ulaşıma ödedikleri para 200 TL’yi bulmaktadır” diyerek yaşanan sıkıntıyı detayları ile özetledi.

“ULAŞIM GİDERLERİ BELEDİYE TARAFINDAN KARŞILANMALI”


Kalafat, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne önemli önerilerde bulunarak, “Başta belediyenin gelir tahsilat ve tebligat servisinde çalışanlar, itfaiye personeli başta olmak üzere, görevleri gereği işe gidiş gelişin yanında belediyenin iş ve işlemlerini yürütmek üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş takibi ve tebligat dağıtımı ve benzeri işler nedeni ile çoğu zaman 5-6 ulaşım aracı değiştirmek zorunda kalan personelin ulaşımdaki giderlerinin tamamının kurumca karşılanması gerekmektedir. Aksi takdirde, kurum her semte servis ve her göreve araç tahsis ettiğinde ekonomik olarak daha fazla mali kaynak aktarmak durumundadır. Eğer tasarruf yapacaksak, görev tahsisli araçların kişiye özel eve gidiş gelişleri ve makam aracı gibi kullanımı derhal engellenmelidir” ifadelerini kullandı.



BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİNE ÇAĞRIDA BULUNDULAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurum işçi sendikaları ile yaptığı sözleşmede, işçi personele aylık 185 TL tutarında ödenen ulaşım bedelini hatırlatan Şube Başkanı Ali Kalafat, “İşçi memur ayrımı yapmadan standart düzenleme tüm personeli kapsamaktadır. Belediyelerimiz yasal gerekçeleri ile birlikte alacağı kararla, tıpkı Anakara Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu gibi sorunumuz çözülür. Belediyenin tüm memur personeli için bedelini ESHOT Genel Müdürlüğü’ne yatırılarak, “Ücretsiz ulaşım kartı” tedarik edilmesi ivedilikle gerekmektedir. Hukuk normlarına uygun olan bu talebimiz, iş barışı, huzuru, iş verimliği ve hizmet kalitesini arttıracaktır. Başta Büyükşehir Belediye Başkan’ımız Sayın Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarımızdan sorunumuzun çözümlenmesi hususunda gerekli irade ve düzenlemeyi bekliyoruz” diyerek sendika adına talepleri yineledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.