Dolar 34,1879
%0.02
Euro 38,1102
%0.04
Altın 2.898,900
%0.1
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Bu arsayı Allah'tan başkası benden alamaz'

"Bu arsayı Allah'tan başkası benden alamaz"

Tartan'ın, 'Yetki verin otopark yapayım' çıkışına yanıt veren Zorlu, "Hapise girmek pahasına bu merkezi dikeceğim. Yarın temizliğe başlıyoruz" dedi

  • Ege Postası
  • 21.11.2013 - 10:27
İZMİR- Yeni asır gazetesinin haberine göre İzmir'in Konak ilçesi Basmane semtinde yüzlerce farenin cirit attığı bir utanç çukuruna dönüşen ve yapımı 14 yıldır yılan hikayesine dönen Dünya Ticaret Merkezi ile ilgili TMSF ile birlikte buradaki arsanın sahibi olan Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu koydu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olan ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın kendisine yetki verilmesi halinde çukuru otopark ve rekreasyon alanına dönüştüreceğini, Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde ise, bu çukuru parasını ödeyip tamamen geri alacağını söylemesi üzerine Yeni Asır'a konuşan Kemal Zorlu, "Bu alanı benim elimden Allah'tan başka hiç kimse alamaz. Hapise girmek pahasına da olsun bu merkezi dikeceğim. Cuma günü temizlik çalışmasına başlıyoruz" diye konuştu.

Farelere yuva oldu
Yeni Asır'daki fare yuvası haline gelen çukur ile ilgili çıkan haberlerin ardından incelemede bulunan Tartan, Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde ise, bu projeyi daha da geliştirerek devam ettireceğini belirterek, "Hukuki süreç tamamlandığında da ben burayı sahibine hemen teslim ederim. Ama arada bu pislik yuvası tertemiz ve halkın kullanımına ve soluk alabileceği bir yer olur. Ayrıca kentin otopark sorunu da çözülür. İleride Büyükşehir Belediye Başkanı da olursam, burayı parasını ödeyip geri alırım" demişti.

"İyi niyetle söylemiştir"
Tartan'ın sözleri üzerine açıklama yapan Kemal Zorlu, "Benden orayı elimden ancak bir güç alır o da Allah. Hakan Tartan'ın iyi niyetle söylediğine inanıyorum. Ama ben o bölgeyi cuma gününden itibaren temizlemeye başlıyorum. Ekiplerimiz cuma günü bu alanı komple temizleyecek ve Dünya Ticaret Merkezi İnşaatına başlayacağız" diye konuştu.
Dünya Ticaret Merkezi projesini her ne pahasına olursa olsun hayata geçireceğini söyleyen Kemal Zorlu, "Bu inşaat için Cuma günü düğmeye basıyoruz. Önce alanı komple temizleyeceğiz. Sadece bu alanın içindeki suların tahliyesi bizim 15 günümüzü alır" dedi

Yeni proje çizilecek

Mahkeme sürecinin tamamlanmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yeni imar planının 3 ay önce onaylandığını belirten Zorlu, "Bu yeni imar planına göre biz de proje değişikliğine gidiyoruz. Yeni imar planına göre yeni proje çizeceğiz. Daha sonra da ruhsatımızı alarak Dünya Ticaret Merkezi inşaatı için çalışmalara başlayacağız. Bütün ilgili yerlere bu konuyla ilgili izinlerle ilgili bildirim ve yazılarımı gönderdim. Şu an için önümüzde herhangi bir engel kalmadı" diye konuştu.

"Yarın başlayacağız"
Dünya Ticaret Merkezi projesinin hayata geçirilmesiyle ilgili herhangi bir engel kalmadığını belirten Zorlu, "Cuma günü ekiplerimi alana sokuyorum. Temizliğe başlayacaklar. Proje ve ruhsatla gili önümde herhangi bir engel kalmadı. Ben burayı her ne pahasına olursa olsun hatta hapse girme pahasına da olsa yapacağım" dedi. 

"Konak Belediyesi'ne 2 ay önce dilekçe verdim"

Alanın temizlenmesi için Konak Belediyesi'ne 2 ay önce dilekçe verdiğini belirten Kemal Zorlu, "Sanırım Hakan Tartan'ın verdiğim bu dilekçeden haberi yok. Ben bu alanı Konak Belediyesi temizlesin diye dilekçe bile verdim. Ama bir şey yapılmadı. Fakat ben Tartan'ın iyi niyetli olduğundan eminim. Burayı böyle bu hale getirenler utansın. Ben burası için her türlü fedakarlığı yaptım. Yapmaya da devam edeceğim. Önce bu alanın temizlenmesi için Cuma günü çalışma başlatıyorum" dedi.
(Yeni Asır)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.