Dolar 34,1821
%0
Euro 38,1089
%0.04
Altın 2.900,590
%0.16
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sevgi yolu araç trafiğine mi açılıyor'

Sevgi yolu araç trafiğine mi açılıyor'

Geçtiğimiz yıl Mimar ve Mühendisler Odası’nın açtığı dava sonrasında iptal edilen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden hazırlanan 1/5000’lik Alcancak-Kahramanlar Nazım imar Planı’nın getirdiği sancılar bitmek bilmiyor. Konak Belediyesi’nin hazırladığı 1/1000’lik alt ölçekli imar planlarıyla da uyumsuz olan Büyükşehir ‘in planları sonrasında kentin en işlek yaya trafiğine sahip iki noktası Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Sevgi Yolu’nun araç trafiğine açılması gündeme geldi.

  • Ege Postası
  • 20.11.2013 - 16:17
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve başta Konak Belediyesi olmak üzere, çeşitli meslek odaları ile Milli Emlak Müdürlüğü gibi resmi kurumlar ve taşınmaz mülk sahiplerinden itiraz ile karşılık gören Nazım İmar Planları yeni bir karmaşayı beraberinde getirdi. Alsancak içerisindeki kimi bölgelere serbest yükseklik hakkı tanıyan ve Zorlu Holding’in planladığı gökdelen ile Dünya Ticaret Merkezi’nin de önünü açtığı gerekçesiyle eleştirilen planlara dair itiraz süreci devam ederken, bir yandan da planlardaki bazı detaylar akıllara soru işaretlerini de getirdi.

İTİRAZLAR YARGIDA, SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz yıl gelen itirazları değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi meslek odaları, mülk sahipleri, ticari kurumlar, TCDD, Milli Emlak Müdürlüğü ve Konak Belediyesi tarafından gelen taleplerin uygun olmadığına karar vererek planları meclis kararı ile onaylamıştı. Ancak bu gelişmenin ardından açılan iptal davaları ile yargıya taşınan 1/5000’lik Alsancak-Kahramanlar İmar Planı hakkında net bir karar çıkmadı.



KONAK, KIBRIS ŞEHİTLERİ İÇİN DÜZENLEME YAPTI

Üst ölçekli Alsancak-Kahramanlar Nazım İmar Planı’na asıl önemli itirazda bulunan Konak Belediyesi’nin görüşleri ise Büyükşehir tarafından dikkate alınmadı. 5 binlik planlarda Sevgi Yolu’nun araç yolu olarak planlara işlenmesine karşı çıkan Konak, alt ölçekli 1/1000’lik planlarda bu bölgelerin yaya yolu olduğunu belirtti ve itirazlarını iletti. Planlarda Sevgi Yolu’nun kentin ana akslarından biri gibi gösterildiğini belirten ilçe belediyesi, yine üst ölçekli planlarda yaya yolu olarak gözüken Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin de UKOME’nin aldığı karar gereği yayalaştırılmış bir bölge olduğunu ve Konak tarafından hazırlanan alt ölçekli planlarda caddenin araç yolu olarak kayıtlı bulunduğunu hatırlattı. Ancak, Büyükşehir Belediyesi’nin isteği doğrultusunda ve plan bütünlüğünün bozulmaması amacı ile 1/1000’lik imar planlarında gerekli değişikliği hazırlayan Konak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ni yaya yoluna çevirdi.

SEVGİ YOLU MU, ARAÇ YOLU MU'

Nazım İmar Planı’nın Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin bulunduğu bölümde yapılan düzenlemeler sonrasında yol üstünde yer alan Rum Evleri gibi tescilli yapıların korunması sağlanırken, Sevgi Yolu ile ilgili süreç ise henüz sonuçlanmadı. Planlar için İdare Mahkemesi’ne itiraz hakkı bulunan Konak Belediyesi, konuyla ilgili olarak henüz yargıya gitmezken itirazlarının sonuçlanmasını beklemeye devam ediyor. Plan bütünlüğünün bozulmaması için mevcut imar planlarını korumak isteyen Büyükşehir Belediyesi’ne yargıdan olumsuz karar gelmediği takdirde, Sevgi Yolu’nun araç trafiğine açılması için hukuki zeminde engel olmayacak. Planlama yetkileri kısıtlı olan Konak Belediyesi’nin itirazları da dikkate alınmaz ise Sevgi Yolu araç trafiğine açılabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.