Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Bu olaylar tek bayrak, tek vatan, tek millet olarak yaşama azmimizi artırıyor'

'Bu olaylar tek bayrak, tek vatan, tek millet olarak yaşama azmimizi artırıyor'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifa diledi. Yılmaz, "Muhakkak ki Türkiye, zor dönemlerden geçti. Bilin...

  • Ege Postası
  • 12.05.2013 - 15:05
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifa diledi. Yılmaz, "Muhakkak ki Türkiye, zor dönemlerden geçti. Bilin ki bu dönemi de atlatacaktır ve 75 milyonun hepsine ve 780 bin 576 kilometrekarenin her noktasına da huzuru da barışı da götürecektir.” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da “Onlarca sivilin hayatına kast eden caniler insanlıktan nasiplerini almış olsalardı, anne duygusunu, insan sevgisini, Allah korkusunu tatmış olsalardı, elbette böyle bir olayı asla ve asla yapmazlardı ve yaşatmazlardı. Bu olaylar şüphesiz bizi üzüyor ve milletimizi derinden yaralıyor. Ama bir o kadar da kararlılığımızı artırıyor. Millet olarak tek bayrak altında, tek vatanda tek millet olarak yaşama azmimizi artırıyor.” diye konuştu.

İş adamı Nevzat Demir tarafından kardeşi adına Erzincan’da yaptırılan Recep Demir Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nun açılışı yapıldı. 3 bin 250 metrekare alan üzerine 4 katlı olarak inşa edilen Kur’an kursunda 92’si yatılı, toplam 200 öğrenci istifade edecek. 6.2 milyon liraya mal olan Kur’an kursunun açılışına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Birdal, Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Erzincan Valisi Selman Yenigün, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen saldırıyı kınadıklarını belirterek, “Karanlık odakların saldırısı sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar ve milletimize de başsağlığı diliyorum. Muhakkak ki Türkiye zor dönemlerden geçti. Bilin ki bu dönemi de atlatacaktır ve 75 milyonun hepsine ve 780 bin 576 kilometrekarenin her noktasına da huzuru da barışı da götürecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi de olmasın. Bizim şehitlerimiz gittikten sonra, kalanların yapabileceği en güzel, en doğru şey onlara Yasin göndermek, onlara Fatihalar göndermek, onlar hakkında dualar etmek. İşte bugün bu yerde şehitlerimize, bizden önce bu dünyadan gitmiş olanlara bizim yapabileceğimiz en güzel şey Kur’an okumak.” dedi. Anneler Günü mesajı da veren Bakan Yılmaz, “Tüm annelerimizin ellerinden öpüyoruz. Sağlık, sıhhat, huzur içerisinde nice anneler günü diliyorum.” dedi.

"ÜLKENİN BARIŞA İHTİYACI VAR"

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 46 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da “Dün mübarek üç ayların ilk günüydü. Maalesef mübarek üç ayları kana bulayan katiller, insanlıktan nasibini almamış hainler 46 tane masum vatandaşımızın hayatına kast ettiler. Onları lanetliyoruz. Allah belalarını versin. İnsanlıktan nasibini almayan bu canilerin artık son bulmasına, memleketimize de huzurun, barışın, kardeşliğin daim olmasını, bu mübarek üç aylarda Cenabı Mevla’mdan niyaz ediyoruz. Bir kez daha Türk milleti şunu gördü; 30 yıldan beri bu milletin başına bela olan terör ne kadar büyük acılar yaşatıyor. Ne kadar büyük arkasında elemler, kederler, gözü yaşlı anneler bırakıyor. İşte onun için diyoruz; bu ülkenin barışa ihtiyaca var. Bu ülkenin kardeşliğe ihtiyacı var. Bu ülkenin huzura, birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Terör örgütü, onun taşeronları, dışarıdaki destekçileri ne yapmaya çalışırsa çalışsalar bu büyük milletin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini asla ve asla bozamayacaklardır. Asırlardan beri zor günde, dar günde bir olmuş, beraber olmuş, mutluluklarını, sevinçlerini hep beraber paylaşmış bu aziz millet bunların da üstesinden gelecektir.” diye ifade etti.

"ANNELERİN DEĞERİNİ SAĞ İKEN BİLMELİYİZ"

Açılış töreninde bütün annelerin Anneler Günü’nü de kutlayan Bakan Binali Yıldırım, “Bugün anneler günü. Annelerimizin değerini onlar sağ iken bilelim. Annelerimize ne yapsak azdır. Onları sırtımızda 40 yıl taşısak bile haklarını ödeyemeyiz. Ne diyiyor dinimiz, inancımız; ‘Cennet annelerin ayağı altındadır’ anamızı bir tek günde hatırlamak yetmez. Onları sürekli hatırlamak, hatırlarını sormak ve onların hayır duasını almak hepimizin boynunun borcudur. Annelerimizin bu mübarek gününü, bu güzel gününü kutluyoruz. Bu günü biraz buruk kutluyoruz. Maalesef Reyhanlı'da, Hatay’da onlarca sivilin hayatına kast eden caniler insanlıktan nasiplerini almış olsalardı, anne duygusunu, insan sevgisini, Allah korkusunu tatmış olsalardı, elbette böyle bir olayı asla ve asla yapmazlardı ve yaşatmazlardı. Bu olaylar şüphesiz bizi üzüyor ve milletimizi derinden yaralıyor. Ama bir o kadar da kararlılığımızı artırıyor. Millet olarak tek bayrak altında, tek vatanda tek millet olarak yaşama azmimizi artırıyor.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Recep Demir Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nun açılışını yapan bakanlar ve davetliler, Kur’an Kursu’nu gezerek incelemelerde bulundu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.