Dolar 34,2642
%0.07
Euro 37,6655
%0.17
Altın 2.908,660
%-0.03
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Çiftçilere yüzde 50 devlet desteği' için başvurular başladı

'Çiftçilere yüzde 50 devlet desteği' için başvurular başladı

Türkiye genelinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilere özel yüzde 50 makine ve ekipman desteği için başvurular başladı. Türkiye’nin 81 il ve tüm ilçelerinde uygulanan destekleme programı ile ilgili olarak Kozan...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 12:50
Türkiye genelinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilere özel yüzde 50 makine ve ekipman desteği için başvurular başladı.

Türkiye’nin 81 il ve tüm ilçelerinde uygulanan destekleme programı ile ilgili olarak Kozan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de çiftçilerin bu konuda müracaatlarının alındığı kaydedildi. Konu ile ilgili Kozan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Tanrıverdi açıklama yaptı. Tanrıverdi, "Bakanlığımız tarafından ülkemizin dört bir yanında çiftçilikle uğraşan ailelere yüzde elli hibe devlet destekli makine ve ekipman desteği konusunda ilçemizde de bu konuda çiftçilerimizin başvurularını kabul etmeye başladık. Bakanlığımız tarafından yayınlanan uygulama tebliğ ve talimatına göre bu destekleme programından ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi)’ne kaydını yaptırmış gerçek kişiler 50 bin liraya kadar, şirketler, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve üst birlikler 100 bin lirasına kadar yüzde elli devlet destekli hibe makine ve ekipman desteğinden yararlanabilirler. Bu destekleme paketinden arıcılarımız, çiftçilerimiz, su ürünleri yetiştiricilerimiz, büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerimiz yararlanabilirler. Yüzde elli hibe devlet destekli makine ve ekipman desteğinden yararlanmak isteyen çifçilerimiz müracatlarını 20 Temmuz 2013 tarihinde mesai bitimine kadar yapabilirler." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.