Dolar 34,2970
%0.38
Euro 37,5242
%0.01
Altın 2.916,690
%0.95
Bist-100 9.018,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Çilek Tutan Kınalı Eller Projesi' devam ediyor

'Çilek Tutan Kınalı Eller Projesi' devam ediyor

Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Karakışlakçı köyünde uygulanan ‘Çilek Tutan Kınalı Eller Projesi’ kapsamında kadın üreticiler çilek fide dikimlerini tamamladı.     Dezavantajlı köylerde kadınların ekonomiye...

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 13:12
Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Karakışlakçı köyünde uygulanan ‘Çilek Tutan Kınalı Eller Projesi’ kapsamında kadın üreticiler çilek fide dikimlerini tamamladı.

    Dezavantajlı köylerde kadınların ekonomiye ve sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla yapılan proje başarıyla uygulanıyor. Proje ile tarım sektöründe rekabetçi bir ekonomi ve bilgi toplumunun gerektirdiği doğrultuda tarımsal üretimde işgücü niteliğinin geliştirilmesine ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmaya yönelik olarak gelir getirici faaliyetlerin çeşitlendirilmesine katkıda bulunuluyor. Bu amaç doğrultusunda tarımsal potansiyeli oldukça yüksek olan Karakışlakçı köyünde çiftçilikle uğraşan 5 kadın çiftçinin birer dekar alanda çilek üretimi yapıyor. Bu sayede çiftçiler çevreye duyarlı ve aynı zamanda karlılık oranı geleneksel yöntemlere göre daha yüksek olan yeni bir ürün ve üretim biçimini benimseyerek işgücü niteliklerini geliştirmiş olacak.

    Öte yandan bölge içi gelişmişlik düzeyleri dikkate alındığında dezavantajlı ilçelerde proje sayesinde, çilek üretimi başlatılarak tarımsal üretim alanında yeni gelir getirici bir faaliyet oluşturuluyor. Bu amaçla yapılan bilgilendirme doğrultusunda gönüllü 5 kadın çiftçiye birer dekarlık demostratif çilek bahçesi kuruldu. Köydeki diğer kadın çiftçilerin katılımı ile çilek fidesi dikimleri tamamlandı.

    Proje kapsamında köydeki kadın çiftçileri çilek yetiştiriciliğinde daha geniş üretim alanına sahip olan Silifke'ye açık tarlada ve serada topraksız çilek yetiştiriciliğin de yapılan uygulamaları yerinde görmeleri için bir çiftçi inceleme gezisi yapıldı. Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Silifke Ziraat Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen gezide, Ziraat Mühendisi Kubilay Derin üreticilere çilek yetiştiriciliği hakkında bilgi verdi.

    Eğitim sonrası Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, açık tarlada ve serada topraksız çilek yetiştiriciliği yapılan alanları gezdirerek, uygulamalar ve karşılaşılan sorunlar hakkında bilgilerini aktardı.

    Kadın çiftçiler Ziraat Mühendisi Kubilay Derin ve Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can’a verdikleri bilgi ve ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Kadınlar, gezinin çilek üretimlerinde çok faydalı olacağını belirti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.