Dolar 34,1538
%0.17
Euro 37,9215
%-0.45
Altın 2.871,980
%-0.11
Bist-100 9.895,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Demokratikleşme Paketi ile dezavantajlı grupların hakları genişletilecek'

"Demokratikleşme Paketi ile dezavantajlı grupların hakları genişletilecek"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak 'Demokratikleşme Paketi' ve BM’de yaptığı temaslar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin, “Temel hak ve özgürlükler,...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 17:53
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak 'Demokratikleşme Paketi' ve BM’de yaptığı temaslar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin, “Temel hak ve özgürlükler, insan hakları, bütün dezavantajlı grupların haklarının genişletildiği bir süreci yaşıyoruz.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, toplu açılış ve temel atma programları kapsamında Gaziantep’te bulundu. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Şahin, pazartesi günü açıklanacak Demokratikleşme Paketi hakkında bilgiler verdi. Şahin, “Pazartesi günü Sayın Başbakanımız 'Demokratikleşme Paketi'ni açıkladığı zaman göreceksiniz hep insan odaklı bakıyoruz. Temel hak ve özgürlükler, insan hakları, bütün dezavantajlı grupların haklarının genişletildiği bir süreci yaşıyoruz. Bütün yasakların kalktığı, yoksulluğun azaldığı, yolsuzluğun azaldığı bir Türkiye’yi inşa etmek için yola çıkmıştık. Hamdolsun bunu her geçen gün taçlandırarak yolumuza devam ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bakan Şahin BM genel kurulunda yaptığı temaslar hakkında şu bilgileri verdi: “Sosyal politikalarla ilgili biz BM Genel Kurulu'ndan geliyoruz. BM’nin bu yıl ki programı kalkınmaydı, sosyal devlet anlayışıydı. BM engellilerle ilgili bir kalkınma programını daha koymamıştı. Ve o yüzden ilk kez devlet başkanları konuşmadan önce engellilerle ilgili özel bir oturum yapıldı. Biz yaptıklarımızı anlattık. O zaman hakikaten bu ülkenin yaptıkları sosyal devlet alanında yaptıkları, kimsesiz sessizlerin kimi olma, devletin şefkat eli olma, konusunda ne kadar büyük iş yaptığımızı değer ülkeleri kıyaslayarak gördük.”

"BÖLGELER ARASI GELİŞMİŞLİK FARKINI AZALTACAĞIZ"

Güneydoğuya yapılan yatırımlardan bahseden Bakan Şahin, daha fazla hastane, daha fazla okul, daha fazla baraj ve daha fazla yatırım, daha fazla yol yaptıklarını dile getirdi. İnsana yatırım yapmayı çok önemsediklerini belirten Bakan Şahin, “Mesela biz sosyal politikalara güneydoğuda eşi vefat eden hanımlara verdiğimiz 250 bin kişinin yüzde 70’i güneydoğuya. Yoksulluktan dolayı eğer çocuğunu okutmuyorsa, kız çocuğuna erkek çocuktan daha fazla para veriyoruz ve bunu anneye veriyoruz. Bu güneydoğu ağırlıklı. Dolayısıyla zaten biz güneydoğuyu öne çekiyoruz. Çünkü yine yola çıkarken söylediğimiz gibi bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltacağız. Güneydoğu’da ne olacaksa, aynı şey Ege’de de, batıda da olacak, kuzeyde ne olacaksa, güneyde de o olacak. şuanda bunların hepsini hızlı bir şekilde hayata geçiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.