Dolar 34,1538
%0.17
Euro 37,9215
%-0.45
Altın 2.871,980
%-0.11
Bist-100 9.895,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Manisa Barosu avukatlarına 'Ceza Hukukunda Uzlaştırma' eğitimi verildi

Manisa Barosu avukatlarına 'Ceza Hukukunda Uzlaştırma' eğitimi verildi

Manisa Barosu, Gediz Üniversitesi işbirliğiyle üye avukatlara yönelik olarak "Ceza Hukukunda Uzlaştırma" eğitim programı düzenledi. Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda düzenlenen iki günlük eğitimin sonunda avukatlara, uzlaştırıcı olarak...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 17:33
Manisa Barosu, Gediz Üniversitesi işbirliğiyle üye avukatlara yönelik olarak "Ceza Hukukunda Uzlaştırma" eğitim programı düzenledi. Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda düzenlenen iki günlük eğitimin sonunda avukatlara, uzlaştırıcı olarak görev yapabilmelerini sağlayacak sertifika verilecek.

Programın açılışında konuşan Manisa Baro Başkan Zeynel Balkız, eğitimle avukatların toplumda çıkan uyuşmazlıkların taraflarını anlaştırarak, mahkemeye gidilmeden çözülmesini sağlayacağını söyledi. Manisa’da uzlaştırma oranının yüzde 68 olduğu belirten Balkız, “Bu iyi bir rakam ancak bunu daha yukarılara taşımalıyız. Manisa’da uzlaştırıcı olarak görev yapan avukat sayısı az. Bu eğitimi de hem bu işin daha kontrollü ve başarılı yapılması hem de avukatlara yeni bir gelir kapısı açılması için düzenliyoruz. Cumhuriyet başsavcıları, uzlaştırma görevini avukatların yapmasını istiyor. Bu eğitime katılan Manisalı avukatlarımız da bundan böyle bu görevi yerine getirebilecekler.” dedi. Zeynel Balkız, ciddi ve inandırıcı bir şekilde yapacakları uzlaştırıcı göreviyle yakalanan başarının hukukun başarısını ve yargıya duyulan güveni arttıracağını, yargının üçayağının her birini daha da güçlendireceğini kaydetti. Eğitimin düzenlenmesinde gösterdiği gayretlerden dolayı da Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak’a teşekkür etti.

Başsavcı Kavak ise toplumda uzlaştırıcı kültürü olmasına rağmen hukuki anlamda 2005 yılından itibaren uygulanan uzlaştırma faaliyetlerinden, yeterli önem verilmemesinden dolayı başarı alınamadığını söyledi. Daha önce görev yaptığı İzmir’de konuya önem vererek uzlaştırma oranlarını yüzde 90 seviyesine yaklaştırdıklarını aktaran Kavak, bunun da iş yoğunluğunun uzlaşma faaliyetleri önünde bir engel olmadığını gösterdiğini belirtti. Başsavcı Kavak, İzmir’de yakalanan başarıda maalesef avukatların uzlaştırıcı olarak kullanılmadığını söylerken uzlaşma kurumunun başarısının kalıcı olması için avukatların bu işi benimseyip sisteme dahil olması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Gülsün Ayhan Aygörmez, "Uzlaşma Kurumu ve Onarıcı Adalet" başlıklı oturumda onarıcı adalet kavramı ve ceza muhakemesinde uzlaştırma kurumu hakkında sunum yaptı. Eğitimin ilk günü Uzlaşmada Etik Kurallar, Uzlaştırmaya Tabi Suçlar-Uzlaştırma Usulü, Uzlaştırma Görüşmeleri ve Edimler ile Uzlaştırma Raporunun Hazırlanması ve Uzlaştırma Sonunda Verilecek Kararlar adlı oturumlarla devam etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.