Dolar 34,1499
%0.15
Euro 37,9787
%-0.3
Altın 2.879,920
%0.17
Bist-100 9.896,00
%-0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Somali Başbakanı, İstanbul'da sağlık kontrolünden geçti

Somali Başbakanı, İstanbul'da sağlık kontrolünden geçti

Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir Türkiye'de bulunan Somali Federal Cumhuriyeti Başbakanı Abdi Ferah Şerdun ve eşi, Kadıköy'deki özel bir hastanede sağlık kontrolünden geçti. Korumalar eşliğinde hastaneye gelen Başbakan Şerdun,...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 16:34
Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir Türkiye'de bulunan Somali Federal Cumhuriyeti Başbakanı Abdi Ferah Şerdun ve eşi, Kadıköy'deki özel bir hastanede sağlık kontrolünden geçti. Korumalar eşliğinde hastaneye gelen Başbakan Şerdun, yaklaşık 5 saat kaldığı hastanede detaylı olarak sağlık taraması yaptırdı.

Bir süredir sağlık sorunları yaşadığı öğrenilen Abdi Ferah Şerdun'un Başbakan Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye geldi. Geçtiğimiz gün çalışma yemeğinde Şerdun'u ağırlayan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin her zaman Somali'nin yanında olacağını söylemişti.

Sabah saatlerinde Erdoğan'ın İstanbul'dan ayrılmasından sonra Abdi Ferah Şerdun da hastaneye gitti. Başbakanlık korumaları eşliğinde Göztepe'deki özel bir hastaneye eşiyle birlikte giden konuk başbakan, dönemsel sağlık taramasından geçti. Bu sırada hastane ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Bir sağlık ekibi de hastane bahçesinde hazır bekletildi.

Yaklaşık 5 saat kaldığı hastaneden eşiyle birlikte çıkan Abdi Ferah Şerdun, başbakanlığın tahsis ettiği makam arabasına bindi. Makam aracında bekleyen Şerdun, eczaneden ilaçlarını da aldırdıktan sonra, korumalar eşliğinde kaldığı Hilton Oteli'ne hareket etti.

Konuk Başbakan ve eşinin tedavi masraflarının Türkiye tarafından karşılanacağı iddia edildi. Şerdun ve eşinin yarın da Mısır Çarşısı'nı gezeceği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.