Dolar 34,1508
%0.16
Euro 38,0059
%-0.23
Altın 2.881,450
%0.22
Bist-100 9.922,00
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Şahin, Ahmet Ali Sığındı Erkek Öğrenci Yurdu’nun açılışını gerçekleştirdi

Bakan Şahin, Ahmet Ali Sığındı Erkek Öğrenci Yurdu’nun açılışını gerçekleştirdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, memleketi Gaziantep’te Ahmet Ali Sığındı Erkek Öğrenci Yurdu’nun açılışını gerçekleştirdi. Cehaletle savaşmaya devam ettiklerini belirten Bakan Şahin, öncelikler arasına eğitimi koyduklarını...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 16:13
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, memleketi Gaziantep’te Ahmet Ali Sığındı Erkek Öğrenci Yurdu’nun açılışını gerçekleştirdi. Cehaletle savaşmaya devam ettiklerini belirten Bakan Şahin, öncelikler arasına eğitimi koyduklarını ve bu gibi yapılan yurtların öğrencileri her yönden yarınlara hazırladığını dile getirdi.

    Bakan Fatma Şahin, hayırsever iş adamı Ali Sığındı’nın katkıları ile yapılan erkek öğrenci yurdunun açılış programına katıldı. Törene Bakan Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Bu eserde emeği geçen herkese teşekkür eden Bakan Fatma Şahin, “Faydalı insan yetiştirmek, erdemli topluma gitmek, cehaletle savaş etmek için bu eserler çok önemli. Bende üniversiteyi kazandığım zaman bu kadar yurt imkanları yoktu. Yurtsuzluğun ne olduğunu çok iyi biliyorum. Buradan ilerde bu millet için hayırlı evlatlar yetişecek. Çok güzel eğitim olanakları oluşacak. O yüzden eğitimi önceliklerimiz arasına alıyoruz. Öyle bir şehirde yaşıyoruz ki yılda 50 bin öğrencimiz artıyor. Başka bir şehirde öyle bir şey yok. İstanbul’un toplam nüfusuna baktığınız zaman da böyle bir oran yok.” dedi.

    Eğitim bakımından hem ülkede hem Gaziantep’te büyük bir seferberlik başlattıklarının altını çizen Bakan Şahin, Gaziantep’te 3 bin dersliğin inşaat halinde olduğunu ve Bakanlık olarak şuanda 8 tane 200 yataklı öğrenci yurdu inşaatını başlattıklarını belirtti.

    "FATİH PROJESİ İLE FIRSAT EŞİTLİĞİ VERİYORUZ"

    Fatih Projesi ile fırsat eşitliği verdiklerini vurgulayan Şahin, “Bilgi ve teknolojik çağın bütün imkanlarını kırsaldaysa, çiftçi çocuğuysa, işçi çocuğuysa, işveren çocuğu ise fark etmeyecek. Biraz alt yapısını varsa kendine bütün imkanları eşit bir şekilde sunuyoruz. Fırsat eşitliği veriyoruz. Sosyal devlette böyle bir şey. İşçinin çoğu da işverenin çocuğu da en iyi okullarda okuduğu zaman biz kalkınacağız. O yüzden bu yurtlar ilim yuvası, manevi değerlerimizin yüklendiği yuvalar olarak çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak. Bu güzel vakıf insanlarının yaptığı çalışmalarla insanımızı her yönden yarınlara hazırlıyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.

    Yapılan yurt hakkında bilgi veren hayırsever iş adamı Ali Sığındı ise yurdun 5 katlı ve 1078 metrekare arsa üzerinde inşa edildiğini kaydetti.

    Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri eşliğinde yurdun açılışı gerçekleştirildi. Tek tek yurdun odalarını gezen Bakan Şahin, öğrencilerle sohbet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.