Dolar 34,1539
%0.17
Euro 37,9840
%-0.29
Altın 2.878,910
%0.13
Bist-100 9.899,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık derslerine gönüllü doktorlar girecek

Sağlık derslerine gönüllü doktorlar girecek

Şanlıurfa Sağlık Mensupları Derneği'nin (SADER) önderliğinde Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği okullarda haftada bir verilen sağlık derslerini Şanlıurfa’daki...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 16:26
Şanlıurfa Sağlık Mensupları Derneği'nin (SADER) önderliğinde Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği okullarda haftada bir verilen sağlık derslerini Şanlıurfa’daki gönüllü doktorlar verecek.

    SADER önderliğinde Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile sağlık derslerini Şanlıurfa’da görev yapan gönüllü doktorlar tarafından verilmesi ile ilgili karşılıklı protokol imzalandı. Proje ile özellikle kenar mahallerdeki öğrencilere eğitimde rol model sunulması, öğrencilerin okumaya olan motivasyonunun artırılması ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunmasını sağlama amaçlanıyor. Yine proje ile hastaneye gitme imkanı bulamayan öğrencilerin bilgilendirilmesini sağlamak ve ortaya çıkabilecek salgınların erken evrede tespiti kolaylaştırmak.

    SADER Başkanı Ömer Faruk Baysal konuya ilişkin yaptığı açıklamada doktorlar olarak üzerlerine düşen sosyal sorumluluğu yerine getirme adına Şanlıurfa’da böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini söyledi. Proje teklifinin Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve Halk Sağlığı Müdürü Osman Koyuncu tarafından olumlu bulunduğunu belirten Baysal, proje ortağı olduklarını kaydetti.

    Baysal, "Amacımız Özellikle kenar mahallerde eğitim alan öğrencilerle 'doktor' rol modelini buluşturmak. Hem öğrencilerin okumaya olan motivasyonunu artıralım hem de zararlı alışkanlıklardan korunmaları yönünde bilinçlendirelim diyoruz. Proje yapılan protokol ile Şanlıurfa merkezde başlamış oldu. Buradaki çalışmalarımızı ilçelerimizde de sürdürmek istiyoruz. Son olarak; sınıflarda ders verecek olan doktorlarımız tamamen gönüllük esasına göre hareket edecek. Bu fedakarlıklarından dolayı onlara da ayrıca teşekkür ediyorum." diye konuştu.

    Protokol imza töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise kurum olarak böyle bir projenin içerisinde bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Doktorların derslere gönüllü olarak girmesinin çok sevindirici olduğunu belirten İlci şöyle devam etti: "Bir yandan çocuklarımıza sağlığın önemini uzmanların eliyle öğretmeye çalışacağız. Bir yandan da doktorlarımızın derse girmeleriyle öğrencilerimize rol model olacaklar, bir de bu projede görev alan doktorların gönüllü olması ayrıca örnek bir davranıştır. Bu açıdan sağlık il Müdürlüğümüze ve SADER’e tekrar teşekkür ediyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.