Dolar 34,1539
%0.17
Euro 37,9840
%-0.29
Altın 2.878,910
%0.13
Bist-100 9.899,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye'yi doyuranlar aynı festivalde buluştu

Türkiye'yi doyuranlar aynı festivalde buluştu

Bu yıl 29'ncusu düzenlenen Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali'ne Türkiye'nin birçok ilinden aşçılar katıldı. 29. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali'ne Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Bolu Valisi İbrahim Özçimen,...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 16:57
Bu yıl 29'ncusu düzenlenen Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali'ne Türkiye'nin birçok ilinden aşçılar katıldı.

29. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali'ne Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AK Parti Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Mengen Kaymakamı Hayri Zorlu, Mengen Belediye Başkanı Osman Erarslan ile Aşçılar Federasyonu üyesi dernekler ve aşçılar katıldı. Yemek yarışmaları ile stantların kurulduğu alanda aşçılar hünerlerini sergiledi. Protokol konuşmalarının ardından davetlilere hazırlanan yöresel yemekler ikram edildi. Aşçıların karpuz üzerine yaptıkları ünlülerin resimleri ise büyük beğeni topladı.

Mengen'de Osmanlı saray ve konak mutfaklarında da aşçılık yapan ustalar zamanla çocuklarını, akrabalarını yanlarına alarak çalıştırmış. Böylece, aşçılık Mengen’e özgü babadan oğula geçen bir sanat, bir meslek şekline dönüşmüş. Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali ise 1981 yılında oluşturulan bir komite tarafından başlatılmış ve devam ettiriliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.