Dolar 34,1537
%0.17
Euro 38,0153
%-0.2
Altın 2.886,670
%0.4
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Dün Menderes'i asanlarla bugün kol kola siyaset yapıyorsun'

'Dün Menderes'i asanlarla bugün kol kola siyaset yapıyorsun'

İzmir'de Bayındır Ziraat Odası'nın düzenlediği Dünya Çiftçiler Günü kutlaması sırasında CHP Milletvekili Aytun Çıray, kürsüde konuşan AK Parti Milletvekili Ali Aşlık'a laf atınca ortalık karıştı. Eski Başbakan Adnan Menderes'in...

  • Ege Postası
  • 14.05.2013 - 16:16
İzmir'de Bayındır Ziraat Odası'nın düzenlediği Dünya Çiftçiler Günü kutlaması sırasında CHP Milletvekili Aytun Çıray, kürsüde konuşan AK Parti Milletvekili Ali Aşlık'a laf atınca ortalık karıştı. Eski Başbakan Adnan Menderes'in idamına sebep olan emperyalist güçler ve içerideki ulusalcı kisvesine bürünmüş uzantılarının bugün aynı oyunu sahneye koymak istediğini söyleyen Aşlık, kendisine, "Burada siyaset yapma!" diye bağıran Çıray'a, "Dün rahmetli Menderes'in kadrolarında siyaset yaparken bugün onu asanlarla kol kola siyaset yaptığın için bu söylediklerim sana dokunur." karşılığını verdi. Bunun üzerine Çıray, tören alanını terketti.

Kutlama, protokol konuşmalarıyla başladı. İlk konuşmaları CHP İzmir milletvekilleri Erdal Aksünger ve Aytun Çıray yaptı. Özellikle Çıray, çiftçi meselelerine değindi ve üstü kapalı şekilde hükümeti suçladı. Ardından kürsüye davet edilen AK Parti Milletvekili Ali Aşlık ise Türkiye'nin tarım ve hayvancılıkta sürekli aşama kaydettiğine dikkat çekti. Türkiye'nin tarım üretiminde 2002 yılında dünyanın 11. büyük ekonomisine sahipken bugün Avrupa'nın en büyük, dünyanın 7. büyük ekonomisi haline geldiğini vurguladı. Aşlık, hükümet olarak her zaman çiftçinin ve üreticinin yanında olduklarını ifade ederek, kredi faizlerini çeşidine yüzde 9'dan 8'e ve yüzde 5'ten 4'e çektiklerini söyledi. Mayıs ayı içinde çiftçilere Maliye Bakanlığı eliyle 1 milyar lira tutarında ödeme yapılacağına da işaret eden Aşlık, "Çiftçimizi desteklemeyi, sorunlarını çözmeyi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Konuşmasın, "Bugün tarihî bir gün." diyerek sürdüren Aşlık, Türkiye'nin 52 yıl sonra tarihinde ilk defa IMF'ye bütün borcunu kapattığını söyledi. Türkiye'nin IMF'den ilk defa 1961 yılında borç aldığını, bunun tesadüf olmadığını belirterek, "O gün emperyalist güçlerle ortak hareket edip darbe yapanlar, rahmetli Menderes'i astıkları gibi Türkiye'yi de borçlandırmışlar, IMF'yi bu ülkenin başına bela etmişlerdir. O gün alınmaya başlanan borcu sıfırlamak da bizim hükümetimize nasip oldu. Milletimizin gözü aydın. Düne kadar emperyalist güçlerin cebine akan paralar artık çiftçimize, üreticimize destek olarak dönüyor." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.