Dolar 34,1537
%0.17
Euro 38,0153
%-0.2
Altın 2.886,670
%0.4
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP, çözüm sürecine suç duyurusu yaptı

MHP, çözüm sürecine suç duyurusu yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), PKK’nın geri çekilmesiyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı hükümet görevlileri ile çözüm sürecinde aktif rol alan 63 ‘Akil İnsan’ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda...

  • Ege Postası
  • 14.05.2013 - 15:40
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), PKK’nın geri çekilmesiyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı hükümet görevlileri ile çözüm sürecinde aktif rol alan 63 ‘Akil İnsan’ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

MHP adına suç duyurusunu Genel Sekreter İsmet Büyükataman’ın aralarında bulunduğu heyet yaptı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükataman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında ifade ettiği şekilde savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Büyükataman, “Özü itibariyle Başbakan Erdoğan, hükümet görevlileri, görevini yerine getirmeyen ve hükümet tarafından 63 akil insan hakkında, işledikleri suçlar hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

"HÜKÜMET, ANAYASAL SU İŞLEDİ"

Büyükataman, devletin anayasasında ve yasalarında hiçbir değişiklik yapılmadan PKK üyelerinin sırtında silahı ile ülke topraklarında, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla adeta dokunulmaz kişiler haline getirildiğini öne sürdü. Terörle mücadele ile görevli olan kamu görevlilerinin konusu suç olan emri yerine getirdiğini belirten MHP’li Büyükataman, “Yani hem Başbakan ve benzer talimatı veren hükümet mensupları Anayasal suç işlemişler ve hem de konusu suç olan emri yerine getiren, suçluyu kayıran kamu görevlileri ile görevlendirilen 63 kişi suç işlemiş ve halen işlemeye devam edilmektedir.” şeklinde konuştu.

30 yıldan beri devletin egemenliğini, devletin idaresini ve bağımsızlığını zayıflatmak için kurulan Marksist örgütün binlerce insanı katlettiğini aktaran Büyükataman, Anayasa’nın değiştirilemez hükmüyle koruduğu değerlere dahi saldırıldığını kaydetti. PKK üyelerinin cezasının müebbet hapis cezası olduğunun ceza kanunlarında yer aldığını ifade eden Büyükataman şöyle devam etti: “Teröristlerin adeta ülkeyi baştan başa silahları ile adımlayarak sınır dışına çıkmasına seyirci kalmak suçtur. Bunlara dokunmayın diye talimat verenler Anayasal suç işlemişlerdir. Bunları yakalamayan, elini kolunu sallayarak çıkmasına izin veren kamu görevlileri de suç işlemektedir.”

"TARİHE NOT DÜŞMEK İSTEDİK"

Büyükataman, suç işleyen, suç olan emri uygulayan, kayıran, görevini kötüye kullanan, terör örgütüne yardım ve yataklık eden kamu görevlileri ve diğer şüpheliler hakkında kamu davası açılması için MHP adına, ‘tarihe not düşmek üzere’ suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi. Bundan sonra yargının vereceği kararı bekleyeceklerini kaydeden MHP Genel Sekreteri, hukukun gerekli adımları atmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.