Dolar 34,1365
%0.11
Euro 37,9778
%-0.3
Altın 2.882,960
%0.28
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SP İl Başkanı Sakartepe: Türkiye, Suriye bataklığına sokulmak isteniyor

SP İl Başkanı Sakartepe: Türkiye, Suriye bataklığına sokulmak isteniyor

SP İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıların yeri ve zamanlamasının dikkat çekici olduğunu söyledi. Partisinin il başkanlığında düzenlediği basın...

  • Ege Postası
  • 14.05.2013 - 13:25
SP İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıların yeri ve zamanlamasının dikkat çekici olduğunu söyledi. Partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında menfur saldırıları değerlendiren Sakartepe, masum insanları hedef alan böyle bir cinayeti ve hainliği lanetlediklerini ifade etti.

Suriye kaynaklı provokasyon ve saldırıların gittikçe arttığını vurgulayan SP İl Başkanı Sakartepe, Türkiye’nin hedef ülke haline getirildiğini söyledi. Bu hain olayın ABD öncülüğünde Suriye’ye yapılacak bir müdahalenin tartışıldığı döneme denk gelmesinin ayrıca düşündürücü olduğunu belirterek, “Bölgemizin, Türkiye üzerinden yapılacak bir savaşa doğru hızla sürüklenmeye çalışıldığı konusunda başından beri yaptığımız uyarılar ve endişeler maalesef doğru çıkmıştır. Sınır güvenliğimizi tehdit eden kontrolsüz gelişmeler endişe vericidir. Son gelişmeler, dış politika alanında Türkiye’nin yaşadığı kafa karışıklığının, küresel egemenlerin planları dahilinde hareket etmesinin terörist saldırıların hedefi haline getirdiğini açıkça ortaya koymaktadır. Bölgeyi çeşitli terör örgütleri veya husumetler eliyle karmakarışık edenler, şu anda ellerini ovuşturmaktadır. Bu nedenle hükümet, acilen gerekli emniyet ve istihbarat tedbirlerini almalıdır.” dedi.

SP olarak Türkiye’nin Suriye bataklığına sokulmak istendiğine dair ciddi korkuları bulunduğunu belirten Bayram Sakartepe, “Başta Suriye konusu olmak üzere hükümetin, dış politika alanındaki yaklaşımlarını ciddi şekilde gözden geçirmesi gerekmektedir. Bu saldırının bütün yönleriyle en kısa zamanda aydınlatılmasını, olayın ardındaki karanlık güçlerin bir an önce cesurca deşifre edilmesini, halkımızın ama özellikle de sınır bölgesinde korku ve panik yaşayan vatandaşlarımızın güven ve huzuru, benzeri hadiselerin tekrarlanmaması için gereken bütün önlemlerin alınmasını ve uygulanmasını istiyoruz. Yine hükümetin sağduyuyla hareket etmesini, Türkiye’nin Suriye bataklığına sokulmak istenmesini dikkate alarak bu tür provokosyanlara kanmamasını, ülkemizi telafisi ve dönüşü olmayan yollara sürüklemek isteyenlerin oyununa gelmemesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.