Dolar 34,1338
%-0.01
Euro 37,9857
%0.19
Altın 2.883,130
%-0.08
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli: Utancından Başbakanlık görevinden ayrıl

Bahçeli: Utancından Başbakanlık görevinden ayrıl

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Amerika’ya giderken başbakanlık hayali ile gittin, dönerken bari utancından Başbakanlık görevinden ayrıl.” dedi. Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde...

  • Ege Postası
  • 14.05.2013 - 12:44
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Amerika’ya giderken başbakanlık hayali ile gittin, dönerken bari utancından Başbakanlık görevinden ayrıl.” dedi.

Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz pazar Anneler Günü münasebetiyle, partisinin İstanbul İl Başkanlığı Kadın Kolları’nın düzenlediği toplantıda ‘akla ziyan’ değerlendirmelerde bulunduğunu söyleyen Bahçeli, “İlk olarak dile getireceğim şu sözleri son derece çelişkili görülmüştür: ‘Türkiye'yi, Suriye'deki kanlı bataklığın içine çekme yönündeki her provokasyon, her tahrik eylemi karşısında son derece dikkatli, son derece hassas, en önemlisi de son derece soğukkanlı olmak zorundayız.’ Bu sözler aynısıyla Başbakan’a aittir. Türkiye’yi Suriye bataklığına bizzat sokmaya çalışan birisi anında U dönüşü yapmış ve soğukkanlılıktan, aklıselim düşünmekten bahsetmiştir. Bu sözler başlıbaşına Türkiye’nin büyük bir yönetim sorununa işaret sayılmalıdır.” diye konuştu.

Başbakan’ın bu konuşmasında, Suriye’nin Banyas şehrindeki hazin olaylara vurgu yaptığını, ekran başında, katledilmiş çocukların haline bakarak ağladığını belirttiğini söyleyen Bahçeli şöyle devam etti: “Ve Başbakan Banyas’taki bebeklerin ölümüne değinerek şunları söylemiştir: ‘Eğer ben o bebekleri görmeyeceksem, eğer ben minicik cansız bedenler için sesimi yükseltmeyeceksem, olmaz olsun böyle siyaset, olmaz olsun öyle bir dış politika. O bebeklerin, o çocukların, o annelerin içler acısı manzarası karşısında susmaktansa, ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı kimliğimi şu kürsüye bırakır, çeker giderim.’ Peki Sayın Başbakan, sen Türkiye’deki bebekleri katleden alçaklarla pazarlık yaparken hiç mi yüreğin sızlamamıştı? Yoksa Banyas’taki bebekler, Türkiye’deki bebeklerden daha mı kıymetli, daha mı sempatikti? Suriye’deki bebeklere sahip çıkarken, vatanımızda kundaktan çıkmadan tabuta giren yavrularımızı ne zaman hatırlayacaksı? Ne zaman faillerini itiraf edeceksi? Bebeklerin katilleriyle çözüm ve barış konuşurken hiç mi üzülmedi? Hiç mi vicdan azabı çekmedi? Hiç mi 'Ne yapıyorum ben'' diyerek özeleştiri yapmadın'”

“PKK’NIN KATLETTİĞİ BEBEKLER İLE İLGİLİ SORGU SUALİN OLMAYACAĞINI MI ZANNEDİYORSUN'”

PKK’nın bebeklere yapıtığı katliamlardan bazılarını hatırlatan Bahçeli, “Başbakan Erdoğan’ın elinden tuttuğu İmralı canisi ve örgütü, 20 Ağustos 1987 tarihinde Mardin Dargeçit’te beşiğinde uyuyan 4 aylık emzikli bebeğe kurşun sıkan canavarlardır. 9 Temmuz 1989 tarihinde Diyarbakır’ın Hani ilçesinde, 3 yaşındaki bebeği öldüren canilerdir. 19 Ağustos 1992 tarihinde, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde kundaktaki bebeğe makineli tüfekle saldıran şerefsizlerdir. 24 Temmuz 1994 tarihinde, Van’ın Atabinen köyünde 3 bebeğin uyurken canını alan katillerdir. 27 Eylül 2011 tarihinde Batman’da, 26 haftalık hamile olan Mizgin Doru’nun ve doğduktan bir süre sonra da hayatını yitiren o bahtsız yavrusunun kanlıları elbette Başbakan’ın çözüm ortaklarıdır. 15 günlük, 1 aylık ve 1 yaşına henüz basmış onlarca bebeği doğrayan, körpe bedenlerine mermileri saydıran Başbakan’ın pazarlık arkadaşlarıdır. Türk milleti İmralı canisine boşuna bebek katili dememiş ve bu katile boş yere bu sıfatı reva görmemiştir. Şu zihin bulanıklığına dikkat buyurunuz: Başbakan Erdoğan bunları unutmuştur ve Banyas’taki ölümlere ağlamaktadır. Türkiye’de sanki bebekleri öldürenler hiç olmamıştır. Sayın Başbakan bebek deyince senin aklına Suriye mi gelmektedi? Irak’ta, Afganistan’da ve daha birçok Müslüman ülkelerinde katledilen yüz binlerce bebeğin katilleriyle küresel projelerde buluşmak hiç mi seni rahatsız etmemişti? Bu kadar yaşanmış kayıplara rağmen sadece Banyas mı seni üzmüş, sadece Banyas’taki bebek ölümleri mi gözlerinden yaş getirmiştir'” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın ‘Suriye’ye yüzümü dönersem şehitlerimizin yüzüne bakamam. Yarın Mahşer Günü’nde Rabb'im bana soracak, o bebekleri gördün de ey Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ne yaptın, diyecek.’ kadar yönünü ve tarafını kibirli bir edayla belli ettiğini söyleyen Bahçeli, “Sayın Başbakan, PKK’nın katlettiği bebeklerle ilgili sorgu ve sualin olmayacağını mı zannediyorsu? Cenab-ı Allah demeyecek midir ki; bebek katilleriyle ne işin vard? Onlarla ne yapıyordu? Ne işler çeviriyordu? Ne tezgahlar içindeydi? İlahi hesap gününde de çözüm istismarı mı yapacaksı? Barış masalları mı anlatacaksı? Başbakan Erdoğan madem bebeklerin, çocukların acısı karşısında susmaktansa Türkiye Cumhuriyeti Başbakan kimliğini kürsüye bırakmaktan bahsetmektedir, o halde ilk fırsatta bu sözünü yerine getirmeli ve Türkiye’nin başından bir daha gelmemek üzere süratle gitmelidir. Amerika’ya giderken başbakanlık hayaliyle gittin; bari dönerken utancından başbakanlık görevinden ayrıl.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.