Dolar 34,1538
%0.17
Euro 38,0142
%-0.21
Altın 2.879,610
%0.16
Bist-100 9.898,00
%-0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayındır'da gerginlik: Çiftçilerden Aşlık'a protesto, Çıray töreni terk etti!

Bayındır'da gerginlik: Çiftçilerden Aşlık'a protesto, Çıray töreni terk etti!

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününe katılmak üzere Bayındır’a gelen AK Parti İzmir Milletvekili Av. Ali Aşlık ve CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray arasında gergin dadikalar yaşandı. Aşlık,konuşması sırasında kendisini "yalan söylüyorsunuz. Çiftçiyi haciz memurlarının eline düşürdünüz" diye eleştiren CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'a "dün rahmetli Menderes'in kadrolarında siyaset yaparken bugün onu asanlarla kol kola siyaset yaptığın için bu söylediklerim sana dokunur" karşılığını verince Çıray töreni terk etti. Aşlık da konuşması sırasında bazı çiftçiler tarafından yuhalanınca konuşmasını yarıda kesti.

  • Ege Postası
  • 14.05.2013 - 15:40
İZMİR - Bayındır Ziraat Odası’nın düzenlediği 14 Mayıs dünya çiftçiler günü etkinliğinde CHP İzmir Milletbvekili Aytun Çıray ve AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık arasında gergin dadikalar yaşandı. AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık ile CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ı karşı karşıya getiren kutlama ikilinin atışmalarına, tansiyonun yükselmesine ve protestolara sahne oldu.

AŞLIK HÜKÜMETİN YAPTIKLARINI ANLATTI
Etkinlikte söz alan AK Parti  İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Türkiye'nin tarımda ve hayvancılıkta sürekli aşama kaydettiğine dikkat çekti. Türkiye'nin tarımsal üretimde 2002 yılında dünyanın en büyük 11. ekonomisine sahipken bugün Avrupa'nın en büyük dünyanın da 7. büyük ekonomisi haline geldiğini vurguladı. Aşlık, Hükümet olarak her zaman çiftçinin üreticinin yanında olduğunu ifade ederek, çiftçilerin kullandığı kredi faizlerini çeşidine yüzde 9'dan 8'e ve yüzde 5'ten 4'e çektiklerini söyledi. Mayıs ayı içinde çiftçilere Maliye Bakanlığı eliyle 1 Milyar Lira tutarında ödeme yapılacağına da işaret eden Aşlık, "Çiftçimizi desteklemeyi, sorunlarını çözmeyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.Konuşmasın "bugün tarihi bir gün" sözleriyle sürdüren Aşlık, Türkiye'nin 52 yıl sonra tarihinde ilk defa IMF'ye olan tüm borcunu kapattığını söyledi. Türkiye'nin IMF'den ilk defa 1961 yılında borç aldığına dikkat çeken Aşlık, bunun tesadüf olmadığını söyledi. Aşlık, "O gün emperyalist güçlerle ortak hareket edip darbe yapanlar, Rahmetli Menderes'i astıkları gibi Türkiye'yi de borçlandırmışlar IMF'yi bu ülkenin başına bela etmişlerdir. O gün alınmaya başlanan borcu sıfırlamak da bizim hükümetimize nasip oldu. Milletimizin gözü aydın. Düne kadar emperyalist güçlerin cebine akan paralar artık çiftçimize üreticimize destek olarak dönüyor" dedi.
.
ÇIRAY VE AŞLIK ATIŞTI
Aşlık'a konuşması sırasında ilk tepki CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray’dan yükseldi. “ yalan söylüyorsunuz. Çiftçiyi haciz memurlarının eline düşürdünüz. Halinden memun hiç çiftçi var mı'" diye soran Çıray’a CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’de destek verdi.Bunun üzerine Aşlık, Menderes'in idamına sebep olan emperyalist güçler ve içerideki ulusalcı kisvesine bürünmüş uzantılarının bugün aynı oyunu sahneye koymak istediğini belirttti kendisine  "burada siyaset yapma" diye bağıran Çıray'a "Dün rahmetli Menderes'in kadrolarında siyaset yaparken bugün onu asanlarla kol kola siyaset yaptığın için bu söylediklerim sana dokunur" karşılığını verdi. Bunun üzerine Çıray, tören alanını terk etti. Aşlık da konuşması sırasında bazı çiftçilerce yuhlanınca konuşmasını yarıda kesmek zorunda kaldı. Ancak bazı çiftçilerin tepkisi durulmadı. Ali Aşlık’ın üstüne yürüyen çiftçileri polis engelledi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.