Dolar 34,1365
%0.11
Euro 37,9778
%-0.3
Altın 2.882,960
%0.28
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Ölen 51 vatandaşın sorumlusu Başbakan'dır

Kılıçdaroğlu: Ölen 51 vatandaşın sorumlusu Başbakan'dır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Reyhanlı’daki bombalı saldırıda ölen 51 vatandaşın sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Erdoğan’ın, pazar günü İstanbul’da yaptığı konuşmayı eleştiren Kılıçdaroğlu,...

  • Ege Postası
  • 14.05.2013 - 14:45
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Reyhanlı’daki bombalı saldırıda ölen 51 vatandaşın sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Erdoğan’ın, pazar günü İstanbul’da yaptığı konuşmayı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Rabb'i, ‘Ey Türkiye Cumhuriyeti başbakanı' diyecekmiş. Rabb'inin sana nasıl hitap edeceğini sen mi belirleyeceksin. Kibrin böylesine ilk kez tanık oluyor bu millet." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıyı değerlendirdi. Bölgeye giderek temaslarda bulunduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Patlatılan bombalardan sonra kenti görmek hoş bir şey değil. Sanki onlarca tonluk bomba yağdırılmış oraya. İnsanlar huzursuz. Herkes ne oldu, neden oldu, niçin oldu diye soru soruyor. Herkesin sorduğu bir soru daha var: Bunun hesabını kim verecek'” diye konuştu.

Herkesin burnundan soluduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Hükümetin kesinlikle Türkiye’ye, Reyhanlılara doğru bilgi verdiğine inanmıyorlar. Hükümet yanlış söylüyor, yalan söylüyor diyorlar. Çünkü işin içindeyiz, diyorlar. Verilen bilgilerin hiçbirisi doğru değil, diyorlar. Bakanların açıklamalarına da tepkililer. Kimin ne söylediği belli değil. Yasak getirilmesine de tepkililer. Neden yasak geldi, deniyor. Bunun mücadelesini verin diye bizden talepleri var.” dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Oğlunu kaybetmiş bir baba anlatıyor. 29 yaşında. Üç çocuğu var. En büyük çocuğu 9 yaşında, son çocuğu da 12 aylık. Hiçbir şeyin farkında değil. Evde insanlar ağlıyor, o da ağlıyormuş. Neden ağladığını kimse bilmiyor. Baba diyor ki, benim hiçbir güvencem yok, sadece yeşil kartım var. Bu çocukların durumu ne olacak diyor. Ülke için biz savaşırız, şehit de düşeriz fakat bu felaketin sebebi ne, diyor. Bir başka taziye ziyaretine gittik. Gencecik bir kadın, kucağında çocuk, eşi ölmüş. Ne olacak bizim halimiz, ben geleceğe nasıl bakacağım, evimizin direği yıkıldı, diyor. Bütün bu dramlar yaşanıyor. Hastanede yaralıları ziyaret ettik. Gencecik çocuk, filinta gibi. Hatay’a gelmiş, gelin ile orada evlenecekler. Gelini kuaföre götürüyor, kendisi de damatlık elbisesi için terziye giriyor. Yolda bombanın hışmına uğruyor, bir gözünü kaybediyor. Türkiye buna layık mı'”

Bu olayların yaşandığı sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da, ‘Suriye’de çocuklar öldü. Neden onu görmüyorsunuz'’ dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Recep Tayyip Erdoğan, sen Reyhanlı’yı neden görmüyorsun'” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, “Hiçbir insanın saçının teline zarar gelmesini istemeyiz. İster Suriye’de olsun ister ABD’de, İster Rusya’da olsun ister başka bir yerde. Biz insanı severiz. İnsan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve başımızın üstünde yeri vardır. Reyhanlı’yı görmüyor. 51 kişi hayatını kaybetti. Beyefendi, bütün bu olaylardan habersiz İstanbul’da toplantı yapıyor. Adı, Analar Ağlamasın. Buradan medyaya da sesleniyorum, Allah rahmet eylesin Erdoğan’ın annesi vefat ettiği zaman bütün medya yas ilan etmişti, kimse korkudan yayın yapamıyordu; 51 kişi öldüş acaba bu medya ne yaptı'” diye konuştu.

"ÖLEN 51 VATANDAŞIN SORUMLUSU RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR"

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Konuşmasında, ‘yarın mahşer gününde Rabb'im bana soracak: O bebekleri gördün de Ey Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ne yaptın'’ Hangi akılla, hangi mantıkla böyle bir densiz ifadeyi kullanabilirsin sen. Rabb'i, ‘Ey Türkiye Cumhuriyeti başbakanı ‘ diyecekmiş. Rabb'inin sana nasıl hitap edeceğini sen mi belirleyeceksin. Kibrin böylesine ilk kez tanık oluyor bu millet. Böyle bir kibir olabilir m? Kendisini öbür dünyada da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ilan edecek. Kimsin se? Onlarca çocuk öldü Reyhanlı’da. Çocukları görmezden geliyorsun, Suriye’de çocuklar ölüyor, diyorsun. Evet onlara da üzül, ama senin ülkende senin vatandaşın, senin çocukların ölüyor. İnsanda biraz vicdan olur. Kalkmış, Analar Ağlamasın programında şov yapıyor. Suriye’dekini tüm dünya görüyor, Türkiye’de sen yayın yasağı getiriyorsun. Kimse öğrenmesin diye. Böyle bir şey olabilir m? Buradan söylüyorum, ölen 51 vatandaşın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Efendim, ben oraya gitmişim, alınganlık gösteriyor beyefendi. Nerede bir vatandaşımın derdi varsa, hiç kimse unutmasın, CHP bütün kadroları ile orada olacaktır. Neymiş, beyefendi Amerika’dan sonra Hatay’a ve Reyhanlı’ya gidecekmiş. Malum Gazze’ye de ABD’den sonra gidecek. Sen Recep Tayyip Erdoğan, ülkeni sevmiyorsun, milletini sevmiyorsun. Sen Batı’nın egemen güçlerinin Ortadoğu’daki taşeronusun. Taşerondan vatansever olmaz. Zaten taşeron olduğun için sen, ‘ben her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım’ dedin. Biz seni çok iyi biliyoruz. Bu millet de öğrenecek seni.”
AK Parti’nin Reyhanlı’da büyük oranda oy aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Vatandaş sana güvendi, sen kalktın o vatandaşların başına felaket oldun.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.