Dolar 32,7068
%0.14
Euro 35,4605
%0.05
Altın 2.477,610
%-1.35
Bist-100 10.864,00
%0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Efsane Başkan' Erten anıldı

'Efsane Başkan' Erten anıldı

Gültepe’nin 'efsane' belediye başkanı Aydın Erten, vefatının 16’ncı yılında Toros Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Ailesi, sevenleri ve siyasetçiler katıldı

  • Ege Postası
  • 11.08.2016 - 14:05

Aydın Erten’in ailesi ve çok sayıda dostunun hazır bulunduğu anma törenine CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Tacettin Bayır, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İl Başkanı Asuman Ali Güven, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ve çok sayıda parti yöneticisi katıldı.

Anma töreninde bir konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 12 Eylül döneminde Aydın Erten’le aynı hücrede kaldıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Aydın Erten, Anadolu’nun dört bir yanından kopup gelen insanların Gültepe’deki abisi, hamisi oldu. Yoksullar için yolsuzluk için mücadele verdi. Haksızlığa karşı daima ön saflarda yerini aldı. Gecekondular için ranta karşı devrimci bir mücadele verdi. Bugün bu güzel yerler ranta kurban edilmediyse bunda Aydın Erten’in ciddi katkısı vardır. Gültepe halkı da bugün ranta karşı mücadele etmelidir. Onun en önemli özelliği direnme özelliğiydi. Son nefesine kadar hastalığına ve haksızlıklara direndi. Ne mutluki bugün burada çok sayıda dostu var. Ancak insanları sadece öldükten sonra anmak yetmiyor. Asıl olan onlara yaşarken hakkını vermektir. Aydın Erten, devrimci kişiliği, özgürlükçü anlayışı ve daima halkın lehine olan icraatlarıyla ölümsüzleşmiştir ve daima anılacaktır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.