Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Fetvacılar' İzmir'e İslam'ı anlatmakta kararlı!

'Fetvacılar' İzmir'e İslam'ı anlatmakta kararlı!

Onlar İzmir'in her köşesini dolaşıp, vatandaşları İslami kurallara göre yaşamaya davet ediyorlar. Kılık ve kıyafetlerinin, tavırlarının örnek alınmasını istiyorlar. Onlara göre, yaşadığımız modern hayat ve giyim tarzımız İslama uygun değil, yani "günah"...Cübbeli fetvacılar neden İzmir'de olduklarını ve ne yapmak istediklerini Dokuz Eylül Gazetesi’nden Mehmet Emin Al'a anlattı.

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 10:56
 İZMİR - İsmailağa Cemaati Maruf Grubu İzmir sokaklarında İslam’ı anlatmaya kararlı…Kordon’da fetva hareketiyle gündeme gelen daha sonra Karşıyaka ve Çiğli’de dağıttıkları bildirilerle vatandaşlara İslam’ı anlatan tebliğcilerle, Dokuz Eylül Gazetesi’nden Mehmet Emin Al konuştu. Tebliğ topluluğunun İzmir’deki arkadaşlarıyla bir araya gelen Al çarpıcı bir söyleşiye imza attı.
İstanbul'dan İzmir'e irfan aşılamaya geldiklerini belirten Furkan İlim ve Kültür Derneği sözcüsü Yakup Kılıç, üç ay içerisinde görev yapacak ekibin çoğalacağını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü;

"Biz İsmailağa cemaati mensuplarıyız. Amacımız sadece Allah'ın ayetlerini anlatmak ve insanların cennete gitmesine vesile olmaktır. Kimsenin cehenneme gitmesini istemiyoruz ki bunun ile ilgili hadis var. Biz iki yıldır kapı kapı dolaşıyoruz ve insanlarımızı İslami kurallara göre yaşamaya çağırıyoruz. Bir nevi onlara cennetin kapılarını açmaları için yardımcı oluyoruz."

MODERN GİYİM GÜNAH

Dini inancı tam olan kişilerin İslami kurallara göre giyinmesi gerektiğinin altını çizen Yakup Kılıç, "Bizim kıyafetlerimizi örnek almalısınız. Bu kıyafetler İslami kıyafetlerdir. İslama gönül vermiş bir erkek bizim gibi giyinmelidir. Tabi olarak kadınların da tepeden tırnağa örtünmeleri gerekiyor. Beş vakit namaz kılmak şarttır. Namazını aksatan kazasını kılmayan kalmamalı. Biz kafirlere benzememek için cübbe ve sarık giyiyoruz" dedi.

"Peki cübbe giymeyen, sarık takmayan erkekler, baştan aşağı örtünmeyen kadınlar kafir mi'" sorumuzu cevaplamakta zorlanan Kılıç, "Kafirdir diyemem. Sadece İslami kurallara göre yaşamadığını söyleyebilirim. Neden kıravat taksın bir erke? Neden açık saçık giyinsin bir kadın'" derken modern yaşamın baştan çıkmış insanları içerdiğini anlattı.

İZMİR'DE ÖRGÜTLENİYORUZ

Kısa bir zaman sonra İzmirli iş adamlarına yöneleceklerini de anlatan Kılıç, dernek binalarında yaptıkları toplantılara katılanların sayılarının her geçen gün arttığını belirtirken, "Vatandaşlarımızdan tepki aldığımız kadar, destek de görüyoruz. Bizi tepkiler ilgilendirmiyor. Tepkiler bizi yıldırmıyor. Biz görevimizi yapıyoruz ve anlatıyoruz. İzmir'de örgütlenmemiz yeni. Dediğim gibi sayımız artacak. İzmir'in de eninde sonunda doğru olanı seçeceğini biliyoruz" dedi.

Bozyaka semtindeki karargah binalarına "Dernek Merkezi" diyen mollalar, kendilerine ayrılmış lojmanlarda yaşadıklarını ve İzmir'in çeşitli bölgelerine her sabah servis minibüsü ile dağıtıldıklarını ve görevleri bittikten sonra aynı şekilde bölgelerinden ayrıldıklarını söylediler.

Dernek üyelerinin gönüllü olarak görev yaptıklarını anlatan mollalar bağışlarla yaşadıklarını anlatırken "Bizim parayla pulla işimiz olmaz. Biz yardımlarla ayakta duruyoruz. Sağ olsun elimizden tutanlar da çok" diyorlar.

İZMİRLİ AYDINLATILMAMIŞ

İzmir'de yaşayanlarının dünya zevklerine dalmış görüntüsünü değerlendiren Kılıç, "Bu onların suçu değil. Öyle görmüşler. Böyle bir yaşam tarzına alışmışlar. Ama bizim tebliğimizden sonra, İslami yaşam seçeneğini göz ardı ederlerse günahları daha da büyüyecek. Çünkü artık onlara doğru yolu gösterenler var. Biz de zaten bu nedenle İzmir'deyiz. Artık onlara doğru yolu gösterenler olduğuna göre, daha fazla günah işlememeliler. Bize katılmalarını ve cennetin kapılarının kendilerine açılmasını sağlamalıdırlar" diyor.
BİZE BÜTÜN YOLLAR AÇIK


"Tepkilerden çekinmiyor musunuz'" sorumuzu ise, "bize bütün yollar açık, polisin de faaliyetlerimizden haberi var, engelleme ile karşılaşacağımızı zannetmiyoruz, sonuç olarak vatandaşın doğru yola girmesi için çaba gösteren bir grubuz. İzmir'de ifranlı insan sayısı arttığında suç oranı da düşecektir" diye cevaplıyorlar.(Dokuz Eylül Gazetesi)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.