Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kızılay’dan cuma namazı öncesi kan bağışı kampanyası

Kızılay’dan cuma namazı öncesi kan bağışı kampanyası

İZMİR'de Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü, kan bağışına duyarlığı ve katılımı artırmak için camilerde eğitim çalışmasına başladı. Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, cuma namazından 20 dakika önce cemaate kan bağışının faydaları, nerede ve nasıl yapılacağını anlatıyor.

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 11:59
İZMİR-  Ege Bölgesi'nin 330 bin ünite kan ihtiyacını gidermek için Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü, cuma namazından 20 dakika önce kan bağışı konusunda cemaati bilgilendirmek için sözlü ve görsel eğitim çalışması başlattı. Bayraklı İlçesi'nde bulanan camilerde eğitim çalışmasını bizzat yürüten Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök şunları söyledi:

"Kan bağışını duyarlılığı artırmak için çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Üniversiteler ile protokoller yaptık. İlköğretim ve liselerde eğitim çalışmaları yaptık. Biliyorsunuz ki bizim merkez binamız Bayraklı'da bulunmaktadır. Bayraklı İlçesi'nde cuma namazları öncesi kan bağışı konusunda bilgilendirme yapmak için hocalarımızdan istekte bulunduk. Bu noktada hocalarımız bize destek oldu. Böylece namazdan 20 dakika önce kan bağışı konusunda cemaati bilgilendirme şansı yakaladık. Eğitim çalışmasından sonra cemaatten kan bağışı konusunda ciddi geri dönüşler aldık ve çok sayıda gönüllü kan bağışçısı kazandık."

'HER KAN BAĞIŞI 3 HAYAT KURTARIR'

İzmir İl Müftülüğü ile bağlantıya geçerek tüm camilerde cuma namazı öncesi kan bağışı konusunda bilgilendirme yapmak için çalışma başlattıklarını kaydeden Gök sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bayraklı'da örnek olarak yaptığımız proje ciddi anlamda bize kan bağışçısı sağladı. Örnek ya da pilot çalışma çerçevesinde vatandaşlarımızı kan bağışı konusunda bilinçli hale getirdik. Bu yüzden çalışmayı İzmir'e yayma kararı aldık. Müftülüğümüz ile bağlantıya geçtik ve eğitim çalışmasını tüm kente yapma kararı aldık. Zaten kan bağışı konusunda bize en çok yardımı dokunan meslek grubu cami hocalarımız ve müftülerimizdir. Kısa sürede koordinasyonu sağlayarak tüm camilerimizde cuma namazı öncesi kan bağışı konusunda bilgilendirme çalışmasını başlatacağız. Toplumun her kesimini kan bağışı yapması için çağrıda bulunuyorum. Her kan bağışı tanımadığınız 3 kişinin yaşamını kurtarmak demektir." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.