Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir bir dilek tutup denize bırakacak

İzmir bir dilek tutup denize bırakacak

5 Mayıs akşamı kutlanacak Hıdrellez için bu yıl farklı bir etkinlik düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, dileklerin yazıldığı kağıtların denize bırakılması geleneğini yeniden yaşatacak. 2 bin adet ışıklı su feneri denize, 2 bin adet ışıklı balon da gökyüzüne bırakacak Büyükşehir Belediyesi, dilek tutan İzmirlilerin heyecanına ortak olacak. Gecede Balkanların ünlü klarnet ustası İvo Papazov da sahne alacak.

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 09:19
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hıdrellez’i 5 Mayıs 2013 Pazar akşamı saat 21.30’da düzenleyeceği Roman Ateşi Festivali’yle kutlamaya hazırlanıyor. Büyükşehir, baharın müjdecisi ve kültürümüzün en eski geleneklerinden olan Hıdrellez ateşini, bu yıl ünlü klarnet ustası İvo Papazov’la tutuşturacak. İzmirliler, baharın, gençleşmenin ve yenileşmenin başladığı gün olarak kabul edilen Hıdrellez kutlaması kapsamında bir yandan Balkanlar’ın meşhur virtüözü Papazov’un vereceği konserle coşacak, diğer yandan ise denize ve gökyüzüne bırakılacak olan ışıklı fener ve balonlarla gerçekleşmesini istedikleri dileklerini tutacak.

İzmir ışıl ışıl olacak
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Hıdrellez kutlaması, bu yıl görsel bir şölen havasına bürünecek. İzmir’in sadece kıyılarını değil, deniz kenarlarındaki yaşam biçimini de yeniden tasarlayan Büyükşehir Belediyesi, bu anlayışla Hıdrellez kutlamasını körfezle harmanlıyor. İzmir Körfezi’ni kentin en büyük sahnesi olarak ele alan Büyükşehir, kutlama çerçevesinde eski inanışlara göre Hıdrellez gecesinde tutulan dileklerin yerine gelmesi için dileklerin yazıldığı kağıtların denize bırakılması adeti de canlandırılacak. Büyükşehir Belediyesi, 2 bin adet ışıklı su fenerini denize, 2 bin adet ışıklı balonu da gökyüzüne bırakarak dilek tutan İzmirlilerin heyecanına ortak olacak.

İvo Papazov kimdir'
1952 yılında Bulgaristan Kırcaali’de doğan İvo Papazov, kendi ülkesinin yanısıra tüm Balkanlar’ın en sevilen müzisyenlerinden biridir. Asıl adı İbrahim Abbasoğlu olan klarnet ustası Papazov, Türkçe ve Romanca çaldığı oyun havalarıyla tanınıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.