Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Fıkra’ tartışmaları meclise taşındı

'Fıkra’ tartışmaları meclise taşındı

Karabağlar Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı’nda Uzundere Rekreasyon Alanı Projesini ve dev Nasreddin Hoca Heykeli’ni eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’ye eleştiri geldi.

  • Ege Postası
  • 04.02.2013 - 23:22
 EGE POSTASI/HABER SERVİSİ - Karabağlar Belediyesi Şubat ayı birinci olağan meclis oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşti. Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün rahatsızlığı nedeniyle katılmadığı oturumu Başkan Vekili Salih Erkek yönetirken, yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerine çeken AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar ve ilçe yönetimi de meclis toplantısına katıldı. AK Parti Karabağlar İlçe Örgütü tarafından düzenlenen ve AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin de katıldığı toplantıda Karabağlar Belediyesi’nin yapımına başladığı Uzundere Rekreasyon Projesi ile Nasrettin Hoca Heykeli’ne dönük eleştiriler meclise taşınarak karşılıklı atışmalar yaşanmasına yol açtı.

YELEKLİ’DEN DENİZLi’YE CEVAP GELDİ
Oturumun açılışında gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Uğur Yelekli; AK Parti İlçe Teşkilatı ve İzmir Milletvekili İlknur Denizli tarafından yapılan açıklamalara tepki gösterdi ve Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun “Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz” sözü ile kendilerini eleştirdi. Milletvekili Denizli’nin “Fıkralara konu olan Karabağlar istemiyoruz” söylemine, “Bu projeye sadece heykel gözüyle bakıyorlar. Sanata olan bakışları buysa, doğru bir yaklaşım değil. Bu yapı sadece bir heykelden ibaret değildir. İlçemizin kültür merkezi yokluğunu da giderecek önemli ve dev bir projedir. Karabağlar’a yapılan bu eser ana haberlere kadar konu olmuş, hem medya hem de halkımız bizi bu girişimlerimizden ötürü takdirle karşılamıştır. İzmir’i ön plana çıkaran böylesine önemli bir eserin bu şekilde eleştirilmesini doğru bulmuyoruz. Eğer isterlerse buyursunlar gelsinler orayı kendilerine gezdirelim” diyerek cevap verdi.

AK PARTi’DEN GÜLER KONTRASI
AK Partili Meclis Üyesi Serdar Kuçhan ise, Uğur Mumcu’yu anarak sözlerine başladı ve, yine geçtiğimiz yıllarda yaşamını yitiren gazeteci Hrant Dink’i hatırlatarak, “Bu ülkede cinayete kurban giden onlarca insan var. Nedense o kadar CHP’li belediyenin hiçbiri özgürlük yolunda katledilen bu isimleri hatırlamadı. Biz 17 milyon faili meçhulüz. Hepimiz faili meçhulüz. İlknur Denizli’nin sarf etmiş olduğu sözlere ben de katılmıyorum. Rekreasyon alanını projesini ben de takdirle karşılıyorum ancak, asıl fıkra gibi gelen Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Birgül Ayman Güler’in açıklamalarıdır. Kendisi yaptığı açıklama ile 75 milyon insanımızı birbirine düşürmeye çalışıyor. Bu tarz faşizan tutumlarla bir yere varamayız. Kendisinin ırkçı söylemlerine katılmıyorum” diyerek gündeme dair eleştirilerde bulundu.

YENİ HİZMET BİNASINA 8 MİLYON LİRA TADİLAT BEDELİ
Karabağlar Belediyesi’nin tüm birimlerini tek yerde toplayacak yeni hizmet binası için ek ödenek talep edilirken, konuyla ilgili gündem maddesinin plan bütçe komisyonunda görüşülmesi oy çokluğu ile karara bağlandı. Ankara’dan gelen onay sonrasında belediyenin daha önceden mal sahipleri ile anlaşmaya vardığı ve bütçesi belediyenin hissedarı olduğu Üçkuyular’daki arazinin satışından gelecek para ile karşılanacak olan Burda AVM’ye ait olan binaya taşınma işlemlerinin başlaması geçtiğimiz günlerde netlik kazanmıştı. İlgili madde bir sonraki oturumda onaylandığı takdirde, taşınma öncesinde söz konusu binanın tadilata alınması için gereken 8 milyon liralık ek tutar, İller Bankası’ndan gelecek kredi ile karşılanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.