Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de yol çalışmaları artırıldı

Çiğli’de yol çalışmaları artırıldı

Çiğli Belediyesi yeni yapılaşmalarla gelişimi büyük hızla devam eden ilçede geçen yıl başlattığı yol yapım yatırım atağını bu yıl artırarak devam ettirtiyor. Bazı yatırım kalemlerinde yüzde yüze varan artış sağlanacak.

  • Ege Postası
  • 04.02.2013 - 09:05

İZMİRÇiğli Belediyesi ilçenin modern yapılaşmasıyla orantılı olarak fen işleri müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaları arttırdı. Yeni yol açma, betonyol, kilit parke döşemesi ve tretuvar yapımı bu yıl iyice hızlandı. 2013 yılında yapılacak yatırımlar bazı kalemlerde geçen yıla oranla yüzde yüz artışla gerçekleşecek. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, altyapı taleplerini anında yerine getirerek, ilçenin hızlı gelişimine ayak uydurduklarını söyledi.

Yatırım atağı

Çiğli Belediyesi tarafından geçen yıl çeşitli mahallerde kullanılan 16 bin metreküp betonla 105 bin metrekarelik toplam alanda yol, meydan düzenlemesi, pazaryeri gibi yatırımlar yapılırken, bu yıl 20 bin metreküp beton kullanılarak 135 bin metrekarelik alanda çalışmalar yapılacak. Geçen yıl 10 bin 500 metrelik bordür çalışması yapılırken, bu yıl yüzde yüz artırılarak 21 bin metrelik bir uzunluğa erişecek şekilde bordür ihalesi tamamlandı. Merdiven, sevgi yolu, park ve çeşitli çevre düzenlemelerinde kullanılmak üzere geçen yıl gerçekleşen 27 bin 500 metrekarelik parke çalışması ise bu yıl 40 bin metrekare olarak gerçekleşecek.

Gelişim hızına ayak uyduruyoruz

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, İzmir’in gelişen ve büyüyen bölgelerin başında Çiğli’nin geldiğini ifade ederek, bu gelişime paralel olarak belediye hizmetlerini artırdıklarını söyledi. Özellikle altyapı yatırımlarını hızlandırdıklarını kaydeden Başkan Solak, 2013 yılında yeni yol açma, yol düzenleme gibi çalışmaların yoğun biçimde artarak devam edeceğini söyledi.  Başkan Solak, “Bazı mahallelerimizde çok hızlı yapılaşma var. Belediye olarak bu dönüşüme katkı koyuyoruz. Özellikle altyapı yatırımlarını hızlandırdık. Tercih edilen bir ilçe olmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.